Tre hotte fiskearter her i maj

Pighvar 5 Det er nu, du har chancen for at fange de store og velsmagende pighvar langs den jyske vestkyst.

Geddefredningen i ferskvand er overstået, pighvarrene søger mod land, og hornfiskene indtager de danske kyster. Her guider vi dig til en masse fiskemuligheder, du kan kaste dig over i denne måned.

Kystfiskeriet i vintermånederne og det tidlige forår er slut, og det samme er premierefiskeriet efter de jyske laks, så hvor skal turen nu gå hen her i maj?

Du kan selvfølgelig stadig fiske efter både laks og havørred, men samtidig har du fået nogle helt andre muligheder, for den 1. maj sluttede geddefredningen i ferskvand. Samtidig er vandtemperaturen nu oppe på det niveau, hvor du kan finde de store pighvar helt tæt på land langs den jyske vestkyst, og inden mange dage er der hornfisk at finde langs alle kyster.

Vi har fundet nogle tips frem til fiskeriet efter de tre hotte arter. Tjek dem her.

Sultne rovfisk
Den 1. maj sluttede geddernes fredningstid i ferskvand, og du kan nu igen tage båden eller flyderingen ud på søerne efter de store rovfisk, der er sultne oven på legen.

Har du ikke adgang til båd, er der også steder hvor du kan fiske fra land. Hvad med for eksempel en tur til Lammefjordskanalerne? Å-guide: Fang karper og gedder i Lammefjordskanalerne.

Eller gør som Johannes Kaalø Junge og hop i dine waders og søg efter dem på det lave vand: Fang majgedden på flue på lavt vand.

Du kan også finde masser af inspiration i dette afsnit af FISKEguiden, hvor Gordon Henriksen deler ud af sin viden: 

Store glubske fladfisk
Når vandtemperaturen når op på 8-10 grader, er det tid til at lede efter de store pighvarrer, der søger helt ind til land langs den jyske vestkyst. Det drejer sig især om strækningen fra Blåvandshuk nordpå til Nymindegab.

I denne artikel får du tips til, hvor du kan starte fiskeriet: Pighvar: Her kan du starte dit fiskeri på Vestkysten.

Og i denne artikel kan du læse om selve fisketeknikken: Sådan fanger du pighvar på Vestkysten.

Tjek også FISKEguide:

Lasse Elmgren Børn Hornfisk 2
De er oplagt at tage ungerne med på hornfisketur i maj. Foto: Lasse Elmgren.

Hornfisk overalt
Til glæde for mange og ærgrelse for nogle: Hornfisken har du spredt sig overalt langs kysterne.

Er du på jagt udelukkende efter havørred langs kysten, kan hornfiskenes komme være et irritationsmoment, men for mange andre er det en oplagt fiskemulighed, hvor der sjældent er langt mellem fangsterne. Det er derfor også en oplagt mulighed, hvor du vil have familien med på fisketur.

Tjek denne pladsguide og få tips til, hvor du med fordel kan tage familien med: Pladsguide: Her kan du tage familien med på fisketur.

FISKEguiden har også et afsnit, hvor du kan få masser af tips til fiskeriet: