Pighvar: Her kan du starte dit fiskeri på Vestkysten

Pighvar1

Vil du prøve det fascinerende fiskeri efter pighvar ved den jyske vestkyst? Så får du her fem pighvar-pladser, hvor du har gode chancer for at fange en stor fladfisk helt inde i brændingen.

Fiskeriet efter pighvar på den jyske vestkyst er blevet meget populært de senere år, og du er sjældent alene på pladserne.

På nogle pladser er det muligt og tilladt at køre med bil på stranden, så dem skal du vælge, hvis du er ”bagagerumsfisker” og gerne vil have udstyr, mad og drikke lige ved hånden. Her skal du til gengæld ikke regne med at få meget plads at brede dig på, da der som regel er mange folk på disse strækninger.

Hvis du i stedet ønsker albuerum og mulighed for at fiske hen over en længere strækning, skal du vælge de pladser, hvor du ikke må køre bil på stranden Her skal du derimod ud at gå en strækning for at komme til stranden.

Her får du fem pladser, hvor du kan starte dit fiskeri.

Houstrup Strand
Følg Houstrup Strandvej, til du ender ved en stor parkeringsplads. Herfra går du 300 meter ned over klitten, og så er du ved stranden. Du kan både fiske mod syd i retning af Henne eller nordpå mod Nymindegab. Bunden er her lidt mere stenet end på de sydligere strækninger. 

Henne Strand
Kør ad Strandvejen gennem Henne Strand til du kommer til en stor parkeringsplads helt nede ved stranden. Herfra kan du fiske både mod nord og syd. Går du sydpå skal du være opmærksom på fredningsbæltet ved Henne Å. Det starter cirka 2,2 km syd for parkeringspladsen og gælder hele året.

Børsmose Strand
Følg Børsmosevej og kør helt ned på stranden. Her har du så to muligheder. Du kan enten parkere lige, når du kommer ned på stranden og fiske sydpå mod Vejers, eller du kan køre videre nordover på stranden. Det er tilladt at køre på en 1,7 km lang strækning. Går du sydover er det normalt god plads, mens du skal forvente mange andre fiskere på den nordlige strækning.
Bemærk: Der er ikke fredningsbælte ved å-udløbet ved Børsmose. 

Pighvar2

Grærup Strand
Kør ad Grærup Havvej. Når du kommer til sommerhusområdet, er der parkeringsplads til venstre. Herfra er der cirka 800 meters vandring ned gennem klitten, til du kommer til stranden. Belønningen for gåturen er, at der som regel er god plads på stranden, og du kan fiske både sydpå mod Vejers eller nordpå mod Børsmose. 

Vejers Strand
Kør ad Vejers Havvej til du kommer helt ned til stranden. Her har du som ved Børsmose to muligheder. Du kan enten fortsætte i bil ned ad stranden sydpå. Du kan køre på en 1,6 km strækning. Eller du kan parkere, når du kommer til stranden og i stedet gå nordpå og fiske strækningen op mod Grærup og Børsmose.
Bemærk: Der er et å-udløb lige syd for den strækning, hvor du må køre i bil. Der er ikke noget fredningsbælte ved udløbet. 

Pighvar 3