Fiskeakademiet for unge og Fiskeakademiets Lederuddannelse Danmarks fedeste fiskeuddannelser!

På denne side kan du se, hvad uddannelserne går ud på.

DSCF0527
DSCF0576
DSCF0581
Anne Holbæk

Anne Holbæk

Medlemsadministrator

Fiskeakademiet

Fiskeakademiet foregår på Aalestrup Naturefterskole fra mandag til fredag i uge 42.

Kursusprisen på 2.600 kr. inkluderer ophold, alle måltider og undervisningsmaterialer. Deltagerne skal dog selv betale for transport til og fra kursusstedet.

Sådan får du plads på kurset
Fiskeakademiet er for alle unge lystfiskere – også for dig, der ikke er medlem af en fiskeforening.

Mange sportsfiskerforeninger har interesse i at sende deres junior-medlemmer på Fiskeakademiet, og nogle foreninger betaler også for, at den unge kan deltage i kurset. Fortæl derfor formanden eller juniorlederen i din forening, at du gerne vil på Fiskeakademiet. Hvis foreningen ønsker at betale kursusgebyret, vil foreningen tilmelde dig på dine vegne.

Fiskeakademiet

– for unge mellem 13 og 18

På fiskeakademiet lærer du en masse om lystfiskeri, du får nye kammerater og oplevelser, du aldrig vil glemme!

I løbet af ugen vil du få undervisning, der gør dig til en bedre lystfisker. Vi skal producere fiskegrej, binde fluer og vigtigst af alt: Vi skal fiske!

Ugen er tæt pakket med fisketure, friluftsoplevelser, konkurrencer og inspirerende undervisning. Ved vandet vil du få grundige instruktioner og praktisk undervisning. Vi kigger på byttedyr og fisk og lærer om fiskenes biologi og adfærd, så du med den nye viden i bagagen kan blive en dygtigere lystfisker – og give dine kammerater baghjul, når du kommer hjem.

Endnu mere fiskeri
Fiskeakademiet er en videreførelse af det traditionsrige "Juniorlederkursus", men med en ny og mere fiskegal profil. Tidligere handlede kurset om at gøre dig til en kompetent juniorleder. Det gør det stadig, men "leder"-delen fylder mindre på Fiskeakademiets yngste årgange. I stedet vil vi gøre dig til en bedre lystfisker, og har du lyst til at lave undervisning og arrangementer for andre i din forening, får du også værktøjer til det.

I modsætning til Juniorlederkurset, hvor du var "færdiguddannet" efter 3 eller 4 moduler, har vi nu besluttet, at du frit kan komme på Fiskeakademiet, lige så mange gange du lyster, mens du er mellem 13 og 18. Når du er fyldt 18, kan du deltage på Fiskeakademiets Lederuddannelse.

Fiskeakademiet foregår på den skønne efterskole, Aalestrup Naturefterskole, hvor vi bor i elevhusene. Vi bruger det nærliggende fiskevand til undervisning i felten og har adgang til et veludstyret værksted, hvor vi arbejder med fremstilling af fiskegrej.

Fiskeakademiets Lederuddannelse

Fiskeakademiets Lederuddannelse foregår på Aalestrup Naturefterskole i begyndelsen af skolernes efterårsferie, uge 42.

Det koster 1.600 kr. at deltage i Fiskeakademiets Lederuddannelse inkl. ophold og alle måltider.

Fiskeakademiets Lederuddannelse

– for alle mellem 18 og 25

Har du en fiskeinstruktør gemt i maven, eller vil du gerne være en endnu dygtigere juniorleder, så kan vi tilbyde Fiskeakademiets Lederuddannelse (tidligere kendt som "Fiske 4"), som nu er for alle mellem 18-25 år.

Fiskeakademiets Lederuddannelse fokuserer på at gøre dig til en dygtig leder og instruktør, der kan planlægge og gennemføre aktiviteter og undervisning for andre og give dine deltagere/juniorer nogle gode oplevelser ved fiskevandet.

Igennem lederuddannelsen vil du skulle holde oplæg og instruere andre, modtage og give feedback på undervisning og udvikle dine lederevner.

Krav til deltagere:
For at komme på Fiskeakademiets Lederuddannelse, skal du have deltaget på Fiskeakademiet mindst 2 gange (Eller evt. Juniorlederkurset). Men har du ikke deltaget i Fiskeakademiet, har du stadig mulighed for at søge optagelse ved at sende en motiveret ansøgning til kursusleder Niels Lynggaard. Skriv til nielyng@gmail.com.

I ansøgningen skal du beskrive dine erfaringer med lystfiskeri og forklare, hvorfor du gerne vil deltage i Fiskeakademiets Lederuddannelse.