Fiskeakademiet 

Danmarks fedeste fiskeuddannelse!

Anne Holbæk

Anne Holbæk

Medlemsadministrator

Fiskeakademiet foregår på Aalestrup Naturefterskole fra mandag til lørdag i uge 42.

 

Kursusprisen på 2.700 kr. inkluderer ophold, alle måltider og undervisningsmaterialer. Deltagerne skal dog selv betale for transport til og fra kursusstedet.

 

 

Fiskeakademiet er som en del af projekt Integreret Undervisning støttet af Lystfisker Danmark. Støtten har blandt andet betydet at der kunne indkøbes lavu'er, trangia-køkkener, bestemmelsesduge mv. til brug på vores ungdomsaktiviteter, herunder Fiskeakademiet. 

For unge mellem 13 og 18

På Fiskeakademiet lærer du en masse om lystfiskeri, du får nye kammerater og oplevelser, du aldrig vil glemme!

Fiskeakademiet foregår på den skønne efterskole, Aalestrup Naturefterskole, hvor deltagerne og teamet bestående af 14 instruktører og kursusledere fra Danmarks Sportsfiskerforbund bor i efterskolens elevhuse. Vi bruger det nærliggende fiskevand til undervisning i felten og har adgang til et veludstyret værksted, hvor vi arbejder med fremstilling af fiskegrej.

I løbet af ugen vil du få undervisning i praktisk lystfiskeri, etik, biologi og miljø – altsammen for at gøre dig til en bedre lystfisker. Vi skal også producere fiskegrej, binde fluer og vigtigst af alt: Vi skal fiske!

 

Fiskeakademiet Fangster (1)

En uge i fisk!

Ugen er tæt pakket med fisketure, friluftsoplevelser, konkurrencer og inspirerende undervisning.

Ved vandet vil du få grundige instruktioner og praktisk undervisning, hvor vi også kigger på byttedyr og fisk og lærer om fiskenes biologi og adfærd.

Efter fisketurene er der workshops, undervisning, foredrag og værksteder, som altsammen giver dig ny viden i bagagen og er med til at gøre dig til en dygtigere lystfisker – så du kan give dine kammerater baghjul, når du kommer hjem.

Fiskeakademiet - bliv en dygtigere lystfisker!

Fiskeakademiet er en uddannelse, som er delt op i fire trin. Som deltager tager man et skridt op ad stigen for hvert år, man deltager.

Fiske 1 er det første trin på stigen, hvor der er fokus på, at kursisterne bliver introduceret til fiskeakademiet, samt får en god basisviden, som de kan bygge videre på.

Fiske 2 er det næste trin, hvor der gradvist bliver bygget på med bl.a. biologi og videoredigering, samt andre mindre opgaver.

Fiske 3 er det næstsidste trin, hvor kursisterne forberedes på det en endelig afslutning, som kaldes Lederuddannelsen. På Fiske 3 vil kursisterne blive undervist i formidling og selv få til opgave at formidle et emne indenfor fiskeri.

Lederuddannelsen er det sidste trin på Fiskeakademiet. Dette trin skal give kursisterne de sidste færdigheder til, at kunne hjælpe til i deres lokalforening eller bidrage til en bæredygtig udvikling og formidling at det danske lystfiskeri. På lederuddannelsen vil kursisterne få konkrete redskaber, som de kan anvende i deres lystfiskervirke fremadrettet. Man skal være fyldt 18 år for at kunne deltage på Lederuddannelsen.

Fiskeakademiet Produktion

Niels Lynggaard

Fiskeinstruktør

Fiskeakademiets Lederuddannelse

Lederuddannelsen afvikles hvert andet år, og næste gang er således i uge 42, 2023.

Fiskeakademiets Lederuddannelse

– for alle mellem 18 og 25

Har du en fiskeinstruktør gemt i maven, eller vil du gerne være en endnu dygtigere juniorleder, så kan vi tilbyde Fiskeakademiets Lederuddannelse (tidligere kendt som "Fiske 4"), som nu er for alle mellem 18-25 år.

Fiskeakademiets Lederuddannelse fokuserer på at gøre dig til en dygtig leder og instruktør, der kan planlægge og gennemføre aktiviteter og undervisning for andre og give dine deltagere/juniorer nogle gode oplevelser ved fiskevandet.

Igennem lederuddannelsen vil du skulle holde oplæg og instruere andre, modtage og give feedback på undervisning og udvikle dine lederevner.

Krav til deltagere:

For at komme på Fiskeakademiets Lederuddannelse, skal du have deltaget på Fiskeakademiet mindst 2 gange (Eller evt. Juniorlederkurset). Men har du ikke deltaget i Fiskeakademiet, har du stadig mulighed for at søge optagelse ved at sende en motiveret ansøgning til kursusleder Niels Lynggaard.

Skriv til Niels Lynggaard

I ansøgningen skal du beskrive dine erfaringer med lystfiskeri og forklare, hvorfor du gerne vil deltage i Fiskeakademiets Lederuddannelse.