Fiskeakademiet

– Fremtidens lystfiskere!

Anne Holbæk

Anne Holbæk

Medlemsadministrator

Fiskeakademiet er som en del af projekt Integreret Undervisning støttet af Lystfisker Danmark. Støtten har blandt andet betydet at der kunne indkøbes lavu'er, trangia-køkkener, bestemmelsesduge mv. til brug på vores ungdomsaktiviteter, herunder Fiskeakademiet. 

For unge mellem 13 og 18

Fiskeakademiet er for unge, der elsker at fiske. Om du er ny, erfaren, dygtig eller ved at lære, så garanterer vi dig, at du får en uge med al den fiskeri, du drømmer om.

På Fiskeakademiet fylder vi dig med fiskeviden, du får nye kammerater og oplevelser, du aldrig vil glemme!

I hele uge 42 vil du blive guidet af 14 dygtige instruktører fra Danmarks Sportsfiskerforbund, som har tilrettelagt et program med både grejfremstilling, undervisning i fisk og fiskeri – men frem for alt fisketure og naturoplevelser.

Aftenerne og nætterne tilbringes på naturefterskolen Aalestrup, hvor der også afholdes konkurrencer og dyrkes kammeratskaber.

Kursusprisen på 2.850 kr. inkluderer ophold, alle måltider og undervisningsmaterialer. Deltagerne skal dog selv betale for transport til og fra kursusstedet.

 

Fiskeakademiet Fangster (1)

 

 

Krav til lederuddannelsen

For at komme på Fiskeakademiets Lederuddannelse, skal du have deltaget på Fiskeakademiet mindst 2 gange (Eller evt. Juniorlederkurset). Men har du ikke deltaget i Fiskeakademiet, har du stadig mulighed for at søge optagelse ved at sende en motiveret ansøgning til kursusleder Niels Lynggaard.

 

Skriv til Niels Lynggaard

 

I ansøgningen skal du beskrive dine erfaringer med lystfiskeri og forklare, hvorfor du gerne vil deltage i Fiskeakademiets Lederuddannelse.

 

Se kursusbeskrivelsen her.

En uge i fisk!

Foruden de mange timers fiskeri er Fiskeakademiet også en firetrins uddannelse, hvor du bliver uddannet som lystfisker og leder.

Fiskeakademiet - bliv en dygtigere lystfisker!

Fiskeakademiet er en uddannelse, som er delt op i fire trin. Som deltager tager man et skridt op ad stigen for hvert år, man deltager.

Fiske 1 er det første trin på stigen, hvor der er fokus på, at kursisterne bliver introduceret til fiskeakademiet, samt får en god basisviden, som de kan bygge videre på.

Fiske 2 er det næste trin, hvor der gradvist bliver bygget på med bl.a. biologi og videoredigering, samt andre mindre opgaver.

Fiske 3 er det næstsidste trin, hvor kursisterne forberedes på det en endelig afslutning, som kaldes Lederuddannelsen. På Fiske 3 vil kursisterne blive undervist i formidling og selv få til opgave at formidle et emne indenfor fiskeri.

Lederuddannelsen er det sidste trin på Fiskeakademiet. Dette trin skal give kursisterne de sidste færdigheder til, at kunne hjælpe til i deres lokalforening eller bidrage til en bæredygtig udvikling og formidling at det danske lystfiskeri. På lederuddannelsen vil kursisterne få konkrete redskaber, som de kan anvende i deres lystfiskervirke fremadrettet. Man skal være fyldt 18 år for at kunne deltage på Lederuddannelsen.

Fiskeakademiet på Instagram