Penge og anerkendelse til østjyske vandplejefolk

PSX 20211211 125335 Niels Åge Skovbo fra Vandstjernerne og Arne Bager fra ØLF (nr. 2 og 3 fra venstre) var de glade modtagere af de mange penge.

Grejforretningen Go-Fishing uddeler hvert år penge fra deres havørredpulje. Pengene er øremærket støtte til projekter og initiativer, der fremmer havørredfiskeriet, og lørdag den 11. december 2021 blev den østjyske vand- og fiskeplejegruppe Vandstjernerne og sammenslutningen ØLF de glade modtagere af 13.000 kr.

Via salg af øllen ”Havørredskum” samler Go-Fishing hvert år penge ind til en havørredpulje. Desuden blev der indsamlet penge i forbindelse med konkurrencen Seatrout Open, og det samlede beløb nåede i 2021 op på 13.000 kr.

Hensigten med puljen er hvert år at uddele et kontant beløb som anerkendelse af initiativer, der er med til at fremme et bedre havørredfiskeri, og den 11. december 2021 blev prisen uddelt.

Årets modtagere blev vandplejegruppen Vandstjernerne og sammenslutningen Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere, der samarbejder tæt om at vand- og fiskeplejearbejde i det østjyske område fra Knebel Vig til Odder.

Glade modtagere
Niels Åge Skovbo fra Vandstjernerne deltog ved prisoverrækkelsen, og han var glad for anerkendelsen.

– Jeg synes, det er meget generøst, og vi er virkelig glade for, at andre anerkender værdien af det arbejde, vi laver, siger han og fortsætter:

– Vi vil bruge de mange penge på at forkæle de frivillige, der møder op, når vi beder om hjælp til at få gennemført vores projekter. Det betyder god forplejning, men også tilkøb af maskinkraft, så ingen kommer hjem med dårlig ryg.

Niels Åge Skovbo fortæller, at Vandstjernerne indenfor de senere år har fordelt ikke mindre end 600 m3 gydegrus – svarende til 50 lastvognlæs – i de østjyske vandløb på strækningen fra Knebel Vig ned til Odder, som er det geografiske område, hvor gruppen slår sine folder.

Har du lyst til at give en hånd med, kan du følge Vandstjernernes aktiviteter på deres Facebookgruppe.