Luften var 15 og vandet var 16 og pigerne 17.5

J3A0465

Sådan lød sangen af Sigfred Johansen ved Hornbæk Revyen 1935, og det kunne således også være historien om guidede kysttur til Vestsjælland d. 27. marts, hvor der både var havørreder og amoriner i luften. Luften var 15, men målt i m/sek., vandet var koldt 5.7 gr. og pigerne, ja, dem så man ikke meget til.

J3A0457

Vejret havde flere dage forinden kystturen været milde og venlige, men noget havde tilsyneladende tirret moder jord, så hun havde tilsyneladende fået det forkerte ben ud af skyerne. Det resulterede i et markant vejrskifte, hvor meteorologerne forudsagde 15 m/sek. og regn.

Vestsjælland med de glatte sten og 15 m/sek. er ikke til at spøge med, turen blev derfor omlagt til Isefjorden, i håbet om at finde læ fra blæsten og ikke mindst undgå de kraftige bølger, der følger med hårdt vejr.

Forskellige pladser, forskellige forhold.
Vi mødtes i Rørvig og introducerede dagens program, hvorefter vi startede på første plads, Korshage. Vinden var rolig, men efter 1/2 times fiskeri kom den lovede blæst lige så pludselig, som var der tændt på en hovedafbryder. Som bekendt er lystfiskere gjort af et særligt stof, så vi fiskede videre og håbede i stedet på, at strømskiftet kunne bidrage positiv til mere liv og lidt flere kontakter. Efter pladsen var affisket godt og grundigt, kunne vi opgøre resultatet. Desværre var det kun blevet til 2 havørreder – alt taget i betragtning ikke en dårlig start.

Næste plads Skansehage og bugten vest for denne var næste mål. Typisk gode pladser, men desværre blev dette også til få og små fisk.

Turen sluttede på sidste plads, Kongsøre. Udtrykket at komme fra 'ilden til asken', så vi helt boksstaveligt. Der var nærmest havblik, og det var en dejlig afveksling fra det stormfulde og oprørte vand fra tidligere på dagen.

J3A0450

Lars Broberg

Fiskeinstruktør

Dagen der gik
Kl. 1400 sluttede dagens officielle program med en kort evaluering. Alle 11 lystfiskere var enige om, at det på trods af vejret og den sparsomme fangst havde været en rigtig god dag, og dem må vi gerne arrangere flere af, så det gør vi.

Tusind tak til alle deltagere for det gode selskab og herlige humør.

Dennis Leithoff og Lars Broberg, instruktører
K&B