Begynderkursus skudt i gang

IMG 20210320 102759

Forrige lørdag startede første del af kurset ”Lær at fiske – i Nordjyske vande”, hvor nybegyndere og lettere øvede kunne prøve kræfter med søens skaller, aborrer og gedder i Dybvad Søpark. Læs her, hvordan det gik.

Seks håbefulde lystfiskere var mødt op til den første kursusdag i Søparken. Selv om de fleste deltagere ikke var helt nybegyndere, startede denne dag ud med det helt grundlæggende, hvor knuder, rigs og udstyr blev gennemgået.

Varierede fiskemetoder og fredelige fredsfisk
Deltagerne fik en introduktion til dagens fiskeri, som var medefiskeri efter skaller og aborrer og spinnefiskeri efter gedder.

Efter en introduktion til medefiskeri med polestænger fik alle deltagere udleveret deres helt egen polestang og tilhørende rig med flåd, splithagl og krog. Der blev rigget til, og krogene blev forsynet med melorm, regnorm eller majs. 

Dagen startede i sit kølige hjørne med en kold blæst og overskyet vejr. Men det klarede heldigvis hurtigt op og blev behageligt forårsvejr. Der blev forfodret, og propperne kom i vandet.

Efter lidt tid uden synderligt held med skaller og aborrer, riggede deltagerne om til spinnefiskeri med ske-blink og spinnere. Her fik de vejledning i kast og affiskning af søens mange udhængende træer og sivkanter.

IMG 20210320 094306
Deltagerne gør klar til dagens fiskeri

Lunefulde fisk på søens bund
Et ufravigeligt vilkår ved lystfiskeri er desværre, at der er dage og tidspunkter, hvor fiskene ikke just er i legehumør. Det vilkår havde instruktøren taget højde for ved at medbringe skaller til agn. Så for at gøre en ekstra indsats for at få fisk på land, blev der opsat en stang til bund-fiskeri efter gedde med en skalle som agn.

Bedst som deltagerne bevægede sig rundt om søen, var der endelig liv for enden af linen på den ene stang, der var rigget til med en skalle på søens bund. Det resulterede i dagens første fisk, en gedde på cirka 60 cm, som hurtigt blev genudsat. Fangsten gav anledning til en lille snak om håndtering af fisk og genudsætning.

Deltagernes ihærdige indsats på vej rundt om søen gav pote. Heidi Hoffmann mistede desværre en pæn gedde, der af uransagelige årsager havde held til at stikke af med blinket. Michael Bue havde til gengæld held til at lande en lille gedde på omkring 25 cm på en lille spinner.

Da dagen var ved at rinde ud, var der igen en gedde der ikke kunne stå for en skalle fisket på bunden, og den fine gedde på cirka 50 cm blev således dagens tredje og sidste fisk.

Alt i alt en super hyggelig dag, selvom fredsfiskene ikke rigtig gad at lege med.

IMG 20210320 123538 01 (1) En af dagens deltagere med en fin gedde

Vil du med?
Er du nybegynder i det nordjyske? Så er der stadig ledige pladser på de sidste to kursusdage.

Næste gang går turen mod molen, hvor der fiskes efter alt, hvad havet kan byde på i april.

Læs mere og tilmeld dig næste kursusdag her