Tykke sokker og Trangia levede op til sit navn

Tykke Sokker Og Trangia 4

Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører havde sit at se til, da de skulle guide et hold deltagere til havørreder på Vestfyn. Men trods barske vejrforhold og sløve vinterørreder lykkedes det at få sølv på land.

Den 14. marts løb kurset ”Tykke sokker og Trangia” af stablen. Danmarks Sportsfiskerforbund var arrangører af kurset, som blev afholdt ved Føns Vig på Vestfyn. Målet var at give deltagerne gode tips og tricks til, hvordan man overlister en havørred i det kolde vintervejr.

Fokus på pladsvalg og affiskning
Dagen startede kl. 9 med en fælles velkomst, hvorefter deltagerne blev delt op i 2 hold, som gik til vandet med hver sit hold instruktører. Ved vandet holdt instruktørerne et kort oplæg om kystfiskeriet, hvor fokus særligt var på valg af plads og affiskningsteknik.

Efter oplægget gik deltagerne i gang med at fiske og prøvede teorien i praksis. De tips til affiskningsteknik, instruktørerne havde givet, skulle vise sig at blive særligt vigtige. For allerede fra starten var der meget vind, og derfor var deltagerne tvunget til at fiske med vinden ned ad kysten, mens de affiskede de forskellige stræk.

Tykke Sokker Og Trangia 1 Føns Vig bød på vind, bølger, regn og hagl i rigelige mængder.

Hårde forhold og blankfisk
Kursustitlen ”Tykke sokker og Trangia” viste sig at være mere rammende, end man kunne have håbet. Vinden tiltog op ad dagen, og som om det ikke var nok, blev deltagerne også udsat for både kraftig regn og hagl. Heldigvis kunne deltagerne glæde sig ved varmen fra deres tykke sokker, og det var absolut velfortjent, da der blev kaldt til Trangia-tilberedte pølser og brød ved middagstid.

Selvom vejrforholdene ændrede menuen fra ristede pølser og brød til kogte pølser med grød, udgjorde middagen for de ti deltagere og tre instruktører et fint afbræk fra fiskeriet i de store bølger og den kraftige vind.

Fiskeriet gik ikke som håbet. Men selvom der blev ikke fanget det store, præsterede en af deltagerne at fange sin første havørred over målet. En flot blankfisk på 57 cm.

Alt i alt blev ”Tykke sokker og Trangia” en god og lærerig dag på den vindblæste vestfynske kyst, og instruktørerne ser frem til at afholde kurset igen næste år.