Boganmeldelse: Ny utraditionel fiskebog

Forsiden Forsiden af bogen viser en ung udgave af bogens forfatter, Niels P. Arildskov, som ret tidligt fik gang i fluefiskeriet.

Hjørringenseren Niels P. Arildskov har udgivet sin første bog, der handler om hans første 15 år som lystfisker. Bogen er et livsbekræftende tilbageblik på forfatterens oplevelser med fiskeriet og betydningen af at have oplevelser i naturen.

OM BOGEN

  • Paperback 104 sider.

  • Kan købes til 99 kr. her.

  • Fås desuden som e-bog.

Mange lystfiskerbøger handler om, hvordan man bliver en bedre lystfisker med enten flue- eller spinnestang. Det har en lystfisker fra Hjørring ændret på ved at udgive bogen "En lystfisker blev til", der handler om de første fiskeår, som alle lystfiskere har gennemgået med både op- og nedture. Men måske også med nogle af de allerstørste øjeblikke, når det endelige lykkedes at overliste en smuk fisk.

Det er en utraditionel fiskebog, som beskriver forfatterens oplevelser i sine første 15 år som lystfisker i form af 25 små lystfiskerhistorier. Forfatteren fortæller med stor indlevelse og ægte nordjysk lune om både succeser og nederlag fra de allerførste vaklende skridt med fiskestangen i hånden ved åen i 5 års alderen i 1973 og frem til 1987. Det er en bog, som uvilkårligt får læseren til at tænke tilbage og genoplive sin egen barndoms og ungdoms fisketure, og ikke mindst den begejstring, som selv den mindste fisk dengang kunne afstedkomme.

Bogen er illustreret med forfatterens mange autentiske stregtegninger af barndommens og ungdommens fisk og fiskesteder, og den indeholder desuden bindevejledninger til seks af forfatterens favoritfluer.

"En lystfisker blev til” er en meget personlig, men letlæst bog, hvor forfatteren på en velformuleret og humoristisk facon formår at beskrive de første år med fiskestangen med mange små fine detaljer, der kun kan give et smil på læben og vække gamle følelser og tanker til live. En underholdende, livsbekræftende og ærlig bog.

Du kan læse flere uddrag fra bogen her.