Lær at bruge kystens spiselige urter

Foto 1_Vild Mad_fotograf Tina Andersen.jpg Ved de fire arrangementer på Øresundsakvariet i Helsingør kan du lære, hvilke spiselige urter du kan tage med hjem fra kystturen. Foto: Tina Andersen.

Er du vild med vild mad? Så tag med Øresundsakvariet på sanketur, og lær at sanke vilde spiselige urter ude ved kysten. Bagefter udfordrer en lokal kok dine smagsløg.

Tid og sted

De to første arrangementer finder sted mandag den 1. juli og onsdag den 3. juli 2019. Begge dage kl. 13-15.

 

Senere på sommeren kommer to arrangementer mere, nemlig den 29. juli og 5. august.

 

Mødestedet er ved hovedindgangen til Øresundsakvariet.

 

Det koster 225 kr. at deltage, og du får samtidig fri adgang til akvariet på dagen.

 

Billetter kan købes via Øresundsakvariets hjemmeside.

Ved fire arrangementer hen over sommeren vil Øresundsakvariets Vild Mad-formidler Andreas Kjær Hansen tage deltagerne med på sanketur på stranden ved Kronborg og give et indblik i, hvilke urter du kan tage med hjem og bruge i din madlavning.

– Der er rigtig mange spiselige planter og urter langs vore kyster, og jeg glæder mig meget til at fortælle vores gæster om de lækre ting, vi kan høste direkte fra stranden, siger Andreas, der ud over at være Vild Mad-formidler også er naturvejleder og dyrepasser på Øresundsakvariet.

– På stranden gror der jo både kål, sennep og arve, samt en masse andre planter, der er virkelig velsmagende. Jeg vil selvfølgelig også snakke lidt om den spiselige tang, vi har i Øresund, og så vil vores kok tilberede smagsprøver fra både hav og strand til vores sultne gæster, slutter Andreas.

Andreas fortæller naturligvis også om de planter, du ikke skal putte på din tallerken.

De planter, som deltagerne selv samler, laves i fællesskab til en lækker salat, der kan nydes sammen med de vilde smagsprøver, som kokken Michael Kastrup vil stå for.

Foto 3_Vilde planter_fotograf Tina Andersen.jpg
Lær hvilke strandurter, du kan bruge i din madlavning. Foto: Tina Andersen.
Foto 2_Kok Michael Kastrup_fotograf Tina Andersen.jpg
Kokken Michael Kastrup står for de spændende smagsprøver. Foto: Tina Andersen.