Ny mulighed for turbådsfiskeri på Roskilde Fjord

svanen.JPG Sidst i september var et hold lystfiskere fra ROLK på testtur med MS Svanen, og inden længe vil de første ture blive annonceret.

Et samarbejde mellem Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) og båden MS Svanen giver nu mulighed for at komme på spændende og anderledes turbådsfiskeri på Roskilde Fjord.

De fleste forbinder nok turbådsfiskeri på Sjælland med fiskeri på Øresund, men i løbet af oktober kan man komme ud at fiske på Roskilde Fjord med turbåden MS Svanen, der to dage om måneden vil sejle ud fra Roskilde og én dag om måneden fra Gershøj.

Bag det nye koncept står ROLK, og klubbens formand Uffe Clemmensen lægger vægt på, at det bliver noget andet end det traditionelle Øresundsfiskeri, og at det naturligvis vil tage udgangspunkt i de fiskebestande, der er i fjorden. Interessant er i den forbindelse ikke mindst de sildebestande, der findes i de dybe huller i Kattinge Vig og Lejre Vig, samt den bestand af pighvarre, der er et resultat af flere års udsætninger i fjorden.

Guide fra Fishing Zealand eller ROLK
MS Svanen kan tage op til 25 mand med på turene, der vil finde sted i perioden fra 1. oktober til 1. april, og der vil altid være en guide med fra enten ROLK eller Fishing Zealand. Uffe Clemmensen fortæller nemlig, at man vil lægge vægt på, at fiskeriet skal være bæredygtigt, og deltagerne vil undervejs komme til at høre om og opleve naturen i Nationalpark Skjoldungernes Land.

Prisniveauet forventes at blive det samme som på Øresund.