Praktik hos Danmarks Sportsfiskerforbund

20171106_134730_2.jpg Marius og Kaare i et afslappet øjeblik ved Sportsfiskeriets Hus.

En uge som praktikant hos Danmarks Sportsfiskerforbund gav en masse fede oplevelser med nogle super søde mennesker.

Klokken 13.30 mandag den 6. november 2017 begyndte mit praktikophold hos Danmarks Sportsfiskerforbund i Vejle. Jeg skulle være sammen med Kaare Manniche Ebert, som er fiskebiolog i Danmarks Sportsfiskerforbund. 

Årets første gydegravninger
Efter ankomsten i Sportsfiskeriets Hus gik vi en tur langs åen og så på nogle gydebanker fra store havørreder. Vildt, at de kan flytte så meget grus! Det var de første gydebanker i Vejle Å i 2017 på stryget ud for Sportsfiskeriets Hus, så jeg fik til opgave at skrive en lille nyhed om det.

Havørred og vælgermøde
Ud på eftermiddagen kørte jeg sammen med Kaare og Anne Holbæk fra sekretariatet til vælgermøde for de individuelle medlemmer, som blev afholdt hos Go Fishing i Odense. Der blev holdt nogle spændende foredrag om, hvordan man kan snyde de svære havørreder, og noget om hvad de æder, og hvor de opholder sig. Der var 34 glade personer, som mødte op. Der var tilbud på grej, og deltagerne fik sig en øl eller en sodavand. Aftenen sluttede med, at der blev udtrukket fem gavekort a 1000 kr. Den super fede aften var slut, og nu skulle vi bare hjemad.

IMG_4177_2.jpg
Marius var med på vælgermødet i Go Fishing Odense.

Klamt men spændende
Tirsdag skulle jeg være på Økolariet, som er en slags interaktivt museum i Vejle. Der jeg skulle følge med en 8. klasse på Vejle Rensningsanlæg og deltage i undervisningen på Økolariet. Jeg fik en masse viden om, hvordan vandet bliver renset, så det ikke forurener i naturen. Klassen skulle også selv prøve at rense noget beskidt vand, så det kunne komme ud i havet igen uden at forurene. Nogle syntes, at det var det klammeste, og andre syntes det var super fedt, spændende og lærerigt.

Minecraft – det holder
Onsdag var en dag, som skulle bruges på kontoret i Vingsted, hvor der er superflot udsigt til åen. En rigtig spændende dag, hvor der skulle læses nogle sider om vandløbs- og fiskebiologi og skrives en nyhed til hjemmesiden om mit praktikophold. Danmarks Sportsfiskerforbund har lavet et undervisningsmateriale, der er bygget op om Minecraft. I ”spillet” skal man ud i omgivelserne omkring Sportsfiskeriets Hus og løse opgaver, som alle handler om vand og fisk. Det var en super fed oplevelse, som jeg er helt sikker på nok skal kunne bruges på skolerne.

Topkarakter til praktikanten
Torsdag startede jeg igen på kontoret i Vingsted, inden Kaare og jeg skulle mod Frederikshavn. Jeg fik udleveret en lille prøve om de danske vandløb, som jeg skulle besvare. Den handlede blandt andet om, hvilke insekter der lever i åen, og hvad man kan gøre, for at lave vandløbene til bedre levesteder for plante- og dyrelivet. Jeg fik toppoint, så det var super fedt!

Fedt foredrag i Frederikshavn
Om aftenen i Frederikshavn holdt Kaare sammen med Torben Thinggaard oplæg om, hvordan man kan blive dygtigere til at fange havørreder – denne gang i åen. Det var ligesom i mandags nogle super fede og spændende oplæg. En sindssyg fed uge er nu slut, jeg har lært en masse og mødt rigtig mange spændende mennesker.

Stort tak til Danmarks Sportsfiskerforbund for at have givet mig så fed en uge i praktik.

Marius Dam Jespersen går til daglig i 9. klasse på Humlebæk Skole.

Sportsfiskeriets Hus ligger med udsigt til den smukke Vejle Å.
Sportsfiskeriets Hus ligger med udsigt til den smukke Vejle Å.