Randers Fjord bliver Naturpark

Randers-fjord-1.jpg Måske er det en aften som denne, der overbeviste Friluftsrådet om at anerkende Randers Fjord som Dansk Naturpark efter rådets mærkningsordning.

Naturskønheden omkring Randers Fjord er nu anerkendt af Friluftsrådet som Naturpark Randers Fjord.

– Det er en fantastisk anerkendelse, vi i dag den 3. februar har modtaget fra Friluftsrådet – en anerkendelse af den unikke natur, der findes i vores kommuner, og ikke mindst en anerkendelse af, at vi tager den alvorligt og forvalter den hensigtsmæssigt, udtaler Randers Kommunes borgmester, Torben Hansen, om Randers Fjords nye status som naturpark.

Også i Norddjurs Kommune vækker certificeringen glæde. Borgmester Jan Petersen udtaler:

– Med status som Dansk Naturpark har fjorden fået et af de fineste kvalitetsstempler, når det gælder gode natur- og friluftsoplevelser, og det er jeg rigtig stolt af. Det stærke samarbejde mellem kommuner og foreninger i Norddjurs og Randers Kommuner har gjort det muligt, og vi har nu en fælles, overordnet vision for videreudvikling af Naturpark Randers Fjord. Nu kommer det spændende arbejde med at give borgere og turister de bedste rekreative muligheder for at opleve vores smukke naturpark.

Samarbejde med lodsejere, foreninger og frivillige
Arbejdet med at udvikle området langs Randers Fjord til naturpark begyndte tilbage i 2011 og har i hele perioden været afhængig af et tæt samarbejde med lodsejere, foreninger og frivillige.

I september 2017 godkendte Norddjurs og Randers Kommuner naturparkplanen for Naturpark Randers Fjord 2017-2021. Herefter kunne naturparken 1. oktober ansøge Friluftsrådet om at blive Dansk Naturpark efter rådets mærkningsordning.