Ryåtop

Instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund Martin Rubæk havde et hold med til den nordjyske Ryå, hvor der skulle overlistes havørreder. Her følger instruktørens beretning om en dag med ihærdige kursister, fine fisk og gode oplevelser.

På det lille kursus dukkede der 3 ud af 4 kursister op. Og den fraværende kursist må ærgre sig over at kunne læse denne beretning om en god, lærerig og produktiv fiskedag ved åen.

Dagen startede med det, der ikke må ske, da Martin Rubæk under instruktionen tog en flot blank havørred. Det skal selvfølgelig være kursisterne, der fanger fiskene, men situationen stod som stærkt bevis på, at der bestemt var fisk i åen.

Ryåsamlet2

 

Der blæste en strid vind ved åen og det var lidt en prøvelse for kursisterne at levere præcise kast. Derfor blev det besluttet at satse på en stræk med træer på den ene side af åen, som gav deltagerne noget læ.

Beslutningen gav pote, da Jørgen hev en flot, lettere farvet fisk på 50 cm på land med god hjælp fra kursisten Milad. Og bare 5 minutter senere brillerede Milad med en smuk bækørred lige på målet.

 

Ryåsamlet1

 

Nu havde kursisterne fanget melodien og fiskede effektivt og koncentreret videre.

Milad sluttede dagen med en situation, der er værd at huske. Mens der blev fisket en standplads af, så instruktøren en ca. 50 cm ørred svømme ud efter spinneren, dog uden af tage den. Der blev givet lidt anvisninger til, hvor Milad skulle placere sin spinner, og i femte kast lykkedes det!

Instruktøren så fisken tage spinneren og vende sig, hvorpå han smed sin fiskestang og sprang Milad til undsætning. Fisken røg desværre lige så hurtigt af krogen, som den var kommet – men det var en fed oplevelse for både instruktør og kursist.

Alt i alt en super god dag, med ihærdige og glade kursister, som vi håber at se igen.