Havørred på hjemmebygget splitcane og skumbille

Per Mejer Rasmussen 2

Danmarks Sportsfiskerforbund afholdt den 5. og 6. august et 24-timers kursus i skumbillefiskeri efter havørred ved fiskeriets vugge i Vesthimmerland. Udgangspunktet var Trend Aa Lystfiskeriforenings hytte beliggende tæt på den underskønne Trend å.

Forholdene var tæt på ideelle, da vejr, vandføring og mængden af fisk, var som enhver kursusarrangør ville ønske, hvis han kunne planlægge det i forvejen. 

Skumbilletrendaa

Kurset indeholdt både teori og praksis med vægten kraftigt lagt på den praktiske del. Inden fiskeriet blev påbegyndt, blev der bundet en passende mængde skumbiller. 

Dette blev efterfulgt af en grundig instruktion ved åen, om hvordan fiskeriet kan udføres. Herefter var der planlagt flere sessioner med individuel instruktion ved åen i løbet af de næste 20 timer. 

 

Deltager Finn fra Fyn udtalte efter at have fanget en 58 cm lang havørred på en skumbille: ”Det er fedt, at først binde en flue, få teorien om fiskeriet og så få det til at lykkes i praksis.”

Der var ikke en finger at sætte nogen steder – selv vejret var der styr på! Og så er det ikke hver dag, at man kommer ud for en guide, der samtidig er profet: ”Du får fisk,” sagde han. Og det gjorde jeg så!
Per Mejer Rasmussen

Per Mejer Rasmussen var taget fra Sydsjælland til Nordjylland for bl.a. at få prøvet sine umådeligt smukke hjemmebyggede splitcanestænger af.

Det lykkedes ham at fange en havørred ca. 45 cm på en lille vådflue allerede på den første session ved åen. Den blev i øvrigt landet i et ligeledes hjemmelavet net.

Efter 24 intensive timer havde flere brug for et lille hvil, inden turen gik hjem. 

Per Mejer Rasmussen 2 Per Mejer Rasmussens smukke hjemmelavede stang og net – og så den flotte fisk! Foto: Per Mejer Rasmussen