Laksefeber, skybrud og camp-stemning

Victor, Havørred I Nettet

I weekenden d. 26. – 28. august var der dømt laksefeber ved Skjern Å, hvor 11 deltagere mødte op til kurset Laksefeber for unge. Holdet blev ledt af tre instruktører fra Danmarks Sportsfiskerforbund, som skulle lære de unge alt om teknik, grej og metoder til at fange laks i den berømte å. Gennem weekenden blev der fortalt røverhistorier, spist bålmad og selvfølgelig fanget fisk.

Fredag eftermiddag mødte deltagerne op til årets Laksefeber for unge. De blev ved ankomsten mødt af et tordenvejr, der bevægede sig ind over campen. Og måske var det den helt rette start på kurset, da vejret tvang holdet i læ og dermed gav rig mulighed for at lære hinanden bedre at kende, og samtidig gennemgå reglerne for laksefiskeriet i Skjern Å.

Thorbjørn, Laks83cm Thorbjørn med sin flotte hunlaks på 83 cm.

Første dag, første fangst
Da uvejret drev over sidst på eftermiddagen, var lysten til at komme i gang med fiskeriet til at få øje på. Og med styr på reglerne, gik der ikke længe, før deltagerne havde spredt sig ud langs foreningen Borris’ smukke laksevand.

Deltageren Thorbjørn, som er en rutineret laksefisker fra Overspringerne anno 2008, skulle kun bruge to kast på at få kontakt til kursets første laks. Efter en intens fight med flere hidsige udløb lykkedes det instruktøren Christian at lande laksen sikkert i det store net med gummimasker. Thorbjørns laks viste sig at være en smuk hunlaks på hele 83 cm, som i sidste ende førte til, at Thorbjørn stak af med årets førertrøje.

Regn gav udfordringer
Det var noget af et syn, som mødte både deltagerne og holdets instruktører, da de vågnede lørdag morgen. Den store mængde regn fra gårsdagens tordenvejr havde fået åen til at rejse sig gevaldigt.

Lejrstemning Laksecamp 2022

 

Det slukkede dog ikke gejsten hos deltagerne, og lige som aftenen før knoklede de ufortrødent videre med alt, hvad de havde. Men lige lidt hjalp det. Vandets farve og drivende øer af grøde besværliggjorde fiskeret. Men selvom det ikke resulterede i fisk, blev dagen brugt på at lære strategier, teknikker og nye fiskepladser.

Efter en hel dags fiskeri var batterierne ved at være flade, da holdet samledes ved campen lørdag aften. Men burgere over bål ladede batterierne hurtigt op, så der var energi til at sidde rundt om bålet og fortælle røverhistorier.

Sidste dag gav fisk
Søndag morgen vågnede holdet op til en noget mere fiskbar å. Vandstanden var igen faldet en smule, og de store grødebuske var drevet bort. Det skulle heller ikke tage lang tid for deltageren Lukas at komme på scoreboardet med en fin lille hanlaks allerede inden morgenmaden. Laksen blev fanget på en gave, som hver deltager havde fået af Outdoor Xperten i Esbjerg.

Efter morgenmaden lykkedes det for Victor at fange en af åens flotte havørreder på hele 68 cm. Den snød dog både fanger og kameramand, og vendte hurtigere tilbage i sit rette element end planlagt.

Johannes kom i kontakt med en af åens kæmper, som desværre vandt kampen. Til gengæld fangede han umiddelbart efter en fin trøstepræmie i form af en regnbueørred, som han måtte tage med hjem.

Mads, som var gået længere op ad åen med nogle af de andre deltagere, havde også kortvarigt fat i en åens laks.

Fangster Samlet

 

Efter middagsmaden var indtaget, skulle campen pakkes sammen, før den sidste del af weekendens fiskeri kunne påbegyndes. Her var Victor igen dygtig, og fangede både en flot grilse og en regnbueørred. Han blev dermed dagens ”Top Rod” med hele fire arter; havørred, gedde, laks og regnbueørred.

Holdets instruktører Mikkel Munk, Christian Rohde og Jeppe Bøgh Rasmussen siger mange tak for en utrolig god weekend langs brinkerne af Skjern Å.

Vi håber på at se jer alle igen!