Ti laks på en juniortur til Skjern Å

Gustav Gustav fangede sin første laks, da han blev inviteret med til strækket ved Zpeys lodge.

Juniorerne fra Odense Sportsfisker Klub satte en tyk streg under, hvor dygtige de er, da de femten deltagere på en weekendtur til Skjern Å landede ti laks og en havørred. De tre ledere fulgte trop med yderligere to laks.

Fredag den 8. juli 2022 tog 15 juniorer og tre ledere fra Odense Sportsfisker Klub (OSK) til Vestjylland for at fiske i Skjern Å frem til og med søndag den 10. juli.

Holdet var indkvarteret på Zpeys lodge, hvor de havde fået et ophold til en rigtig god pris, og oven i det havde Per K. Pedersen fra lodgen udlovet en tohåndsfluestang til den juniorfisker, der fangede den største laks på turen.

Mange fik deres første laks
Vinderen af stangen blev Tristan Thomsen, der fangede en imponerende laks på hele 108 cm. Det var hans første laks, men han var langt fra den eneste, der fik den oplevelse.

I alt kom der nemlig hele ti laks og en havørred på land, og for de flestes vedkommende, var det deres første laks. Udover laksen til Tristan, var der laks til Lui, Taatsiaq, Aske, Falk, Marco, Gustav, Benjamin, Asbjørn og Asger, mens Rasmus fangede en havørred. Der blev desuden mistet en del fisk. Fiskene blev fanget på spinner eller orm, og alle fiskene blev i øvrigt genudsat.

Under opholdet blev der mest fisket på Borris-stykket, men den ene dag tog Per K. Pedersen fire af drengene med på stykket ved lodgen. Det benyttede Gustav til at fange sin første laks.

Tristan Tristan fik turens største laks.
Osk2 Det store fangstnet var fremme mange gange.
Luis Lui var blandt dem, der fangede deres første laks.

Glad juniorleder
Juniorleder Mike Birch var ikke overraskende glad for, hvordan turen forløb.

– Først og fremmest tak til Per K. Pedersen og Zpey for at give os mulighed for at bo i lodgen, men også en stor tak til Skjern Å Sammenslutningen for det arbejde, der har gjort dette fiskeri muligt, udtaler Mike og tilføjer:

– Vi har uden tvivl Danmarks sejeste juniorafdeling, hvor kammeratskabet fylder utroligt meget, og alle snakker med alle.

Du kan se flere billeder fra turen her på juniorafdelingens Facebookside.