Amager Strandpark: Nu må du også fiske i strandparken i maj

Amager Strandpark Øresund Bridge Nu kan du også tage på hornfisketur til Amager Strandpark i maj.

Den lange strand på Amager kun fem kilometer fra Københavns centrum er ikke kun et fint sted at bade. Det er også en glimrende kystplads lige ud til Øresund, og efter ønske fra Sportsfiskerforbundet og lokale lystfiskere er det nu lykkedes at få forlænget fiskesæsonen, så der også må fiskes i strandparken i maj måned.

Amager Strandpark er et yndet sted at besøge, når Københavns borgere vil have en dukkert. Det er også et godt sted at tage på kystfiskeri, men af hensyn til de mange badegæster har det hidtil kun været tilladt at fiske fra stranden i perioden fra 1. oktober til og med 30. april.

Det grønne Råd lyttede til forbundets argumenter
Det er nu blevet ændret, så du nu kan fiske frem til og med 31. maj, og det skyldes især, at ønsker om forlængelse er blevet fremført i Det grønne Råd i Københavns Kommune af Frederik Laks Lorenzen, der har repræsenteret Danmarks Sportsfiskerforbund.

– Jeg kom med forslaget for en del år siden og med støtte fra Naturcenter Amager Strand, der også var kede af, at de ikke kunne benytte området til at fiske, når der kom hornfisk. Vi argumenterede med, at der først kom livreddere på stranden senere på sæsonen, så når det ikke vurderes, at der bades så tidligt, hvorfor så ikke have fiskeri derude, fortæller Frederik Laks Lorentzen til Sportsfiskeren.

Glæde hos lokale lystfiskere
Med forlængelsen bliver det muligt at tage ud og fiske efter de mange hornfisk, der lige nu huserer langs Øresunds kyster, og det glæder Marie Brandt, der er den ene forperson i Fiskeklub København (FKK).

– Det er rigtig fedt, at vi nu også kan fiske i strandparken i maj måned, hvor der er mange hornfisk og desuden gode chancer for havørred. Det er et godt supplement til det øvrige fiskeri i Københavns Havn og en styrkelse af de rekreative muligheder i København, udtaler Marie Brandt.

Du kan finde reglerne for fiskeri i strandparken her.