Fishing Zealand Hornfisken spiller en central rolle i maj måneds aktiviteter. Fishing Zealand har blandt andet en hornfiskefestival i Kalundborg på programmet. Foto: Fishing Zealand.

Hornfiskenes ankomst til de danske kyster sætter sit præg på begivenhederne i maj, men du kan blandt andet også komme til DM i fluekast og temaaften om stenrev. Desuden afholdes Lystfiskeriets dag den 25. maj. Her får du et overblik over månedens tilbud.

Maj er måneden, hvor hornfiskene for alvor indtager de danske kyster, og en række foreninger afholder derfor hornfiskekonkurrencer. Fishing Zealand er også på banen med både en hornfiskefestival og ni hornfisketure rundt på Sjælland.

For mede- og karpefiskere er der gode tilbud i Odsherred, og du kan også konkurrere ved et par kystkonkurrencer og deltage som kaster eller tilskuer ved DM i fluekast. Folkene bag Hunderevet afholder temaaften om stenrev, og endelig har Lystfiskeriets Dag et bredt udbud af aktiviteter.

Her har du oversigten over de mange begivenheder i maj 2024.

Fredag den 3. maj - søndag den 5. maj: Karpefestival ved Lammefjordskanalerne
Odsherred Sportsfiskerforening afholder Karpefestival ved Lammefjordskanalerne fra den 3. maj kl. 17 til den 5. maj kl. 12. Læs mere her.

Hver fredag i maj: Karpe- og medefiskeri for familier
Odsherred Sportsfiskerforening inviterer hver fredag til karpe- og medefiskeri målrettet familier. Det starter kl. 16, og du kan få hjælp til grej og foder. Læs mere her.

Søndag den 5. maj: Hornfisketur ved Roskilde Fjord
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved Nordmolen ved Veddelev Havn kl. 11-14. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.

Søndag den 5. maj: Frederiksværk Konkurrencen
Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening inviterer til kystkonkurrence ved Nordkysten og i Roskilde Fjord kl. 5-12 den 5. maj. Læs mere her.

Søndag den 5. maj: Høng Hornfiskekonkurrence
Høng Sportsfiskerforening inviterer til Hornfiskekonkurrence på Vestsjælland kl. 00-15. Læs mere her.

Torsdag den 9. maj: Ørreddag i Odsherred
Odsherred Sportsfiskerforening afholder åben kystkonkurrence Kr. Himmelfartsdag kl. 00-16.
Der må fiskes langs kysterne i Odsherred Kommune. Læs mere her

Torsdag den 9. maj: Hornfisketur ved Holbæk
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved molen ved Bikinistranden kl. 11-14. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.
 
Torsdag den 9. maj: Geddecup i København
Fiskeklub København inviterer til Geddecup ved Søerne i København. Læs mere her.

Lørdag den 11. maj: DM i fluekast
Årets Danmarksmesterskab i fluekast afholdes den 11. maj ved Laksens Hus ved Skjern Å. Læs mere her.

Lørdag den 11. maj: Hornfiskefestival i Kalundborg
Kalundborg Sportsfiskerforening, Høng Sportsfiskerforening, Gørlev Sportsfiskerforening og Fishing Zealand afholder Hornfiskefestival i Kalundborg den 11. maj, kl. 00-15. Læs mere her.

Søndag den 12. maj: Hornfisketur i Odsherred
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved P-pladsen ved Skansehage ved Rørvig kl. 11-14. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.

Søndag den 12. maj: Hornfisketur ved Roskilde Fjord
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved Tandstumpen ved Frederikssund kl. 10-13. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.

Lørdag den 18. maj: Hornfisketur ved Guldborgsund
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved Gamle Færgevej ved Guldborgsund kl. 11-14. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.

Søndag den 19. maj: Hornfisketur på Møn
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved Camping Mønbroen kl. 11-14. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.

Børn Unge Hornfisk 9
Fiskeri efter hornfisk er en oplagt aktivitet for børn og nybegyndere.

Mandag den 20. maj: Hornfisketur ved Isefjord
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved Ejby Havn ved Isefjorden kl. 11-14. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.

Mandag den 20. maj: Gørlev Hornfiskekonkurrence
Gørlev Sportsfiskerforening inviterer til Hornfiskekonkurrence på Vestsjælland. 
Læs mere her.

Tirsdag den 21. maj: Temaaften om stenrev
Foreningen Hunderevet inviterer til temaaften om stenrev i Hundested den 21. maj, kl. 19 på Hundested kro. Læs mere her.

Lørdag den 25. maj: Hornfisketur ved Næstved
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur på Enø ved Næstved kl. 10-14. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.

Lørdag den 25. maj: Lystfiskeriets Dag
Danmarks Sportsfiskerforbund inviterer til Lystfiskeriets Dag med mange aktiviteter rundt i landet. Se oversigten her.

Søndag den 26. maj: Hornfiskekonkurrence på Mors
Morsø Lystfiskerforening inviterer til Hornfiskekonkurrence den 26. maj. Læs mere her.

Torsdag den 30. maj: Hornfisketur ved Isefjorden
Fishing Zealand inviterer til hornfisketur ved Ejby Havn ved Isefjorden kl. 17-20. En guide er klar til at hjælpe med udstyr og tips. Læs mere her.