Svære havørreder i Ryå

IMG 1917

Den 24. juni inviterede Danmarks Sportsfiskerforbund på kursus i havørred-fiskeri med spin ved Ryå. Men klare, lavvandede åer landet over skulle vise sig at være svære forhold for kursets deltagere.

IMG 1912

Ryå er kendt for en solid opgang af havørreder, og med den rette teknik og timing er der gode chancer for at opleve rigtig godt fiskeri hen over sensommeren i en å, som er skræddersyet til opstrøms spinnefiskeri.

Dagen, da kurset skulle afholdes, skulle vise sig at blive en af de der rigtige sommerdage med skyfri himmel, bagende sol og ingen vind. Fire friske deltagere var mødt op fra morgenstunden, og dagen blev indledt med en kop kaffe og et rundstykke.

Herefter var det tid til at bedrive noget praktisk fiskeri. Instruktørerne Niels Lyngaard og Martin Rubæk gennemgik teknik, grej og taktik, inden deltagerne blev sluppet løs ved åens brinker. Strategien blev opstrøms fiskeri med spinnere, men det skulle vise sig meget svært at få fiskene i hugget. 

IMG 1911

Åen var lav og vejret varmt, og det gjorde chancerne for blanke havørreder små. 

Deltagerne var ihærdige og dækkede flere kilometer fiskevand. Men forholdene gjorde fiskeriet nærmest umuligt, så det blev desværre kun til én enkelt mistet havørred omkring de 50 lige på netkanten.

Da den velfortjente frokost var spist omkring kl. 13.00, blev varmen simpelthen for meget for både deltagerne og fiskene. Sammen vurderede holdet, at chancerne var for små, og det blev besluttet kaste håndklædet i ringe og sige tak for i dag. 

Fra instruktørerne skal lyde en stor ros til deltagerne for at tage udfordringen op på en svær dag.