Havbars på toppen af Danmark

IMG 2004

Hver sommer indfinder en stærk sommergæst sig i de kystnære farvande – havbarsen. En sublim fighter og fantastisk spisefisk. Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktør Martin Rubæk havde et hold nysgerrige lystfiskere med til toppen af Danmark i jagten på havbarsen.

IMG 1981

Hvis man er til kontante hug og stærke fisk, kan havbarsfiskeriet nemt indtage pladsen som højdepunktet i fiskesæsonen. Ét af de steder, hvor den tropiske gæst indfinder sig kystnært, er i vandene omkring Skagen. Derfor var deltagerne klar til kamp, da de ankom kl. 16.00 for at fiske de bedste timer om aftenen. Solen skinnede, og vandet var blankt og klart.

15 deltagere fra hele Danmark var mødt op. De kom fra både Vejle, Viborg og sågar Sjælland.

En af deltagerne havde endda sin sit-on-top kajak med, så han kunne dække mere vand. Fiskeriet foregik omkring en række stenhøfder nord for Gammel Skagen. Netop disse høfder skulle være ideelle områder, hvor havbarsen bevæger sig ind under land i jagt på fødeemner. 

IMG 1995

Giftige og stærke bifangster
Martin Rubæk gennemgik fiskepladsen med tips og tricks og ikke mindst sikkerhed omkring vadefiskeri i Vesterhavet, som kan være særligt udfordrende.

Fiskeriet gik i gang, men efter noget tid skulle det vise sig, at havbarsen var svær at få i tale på denne aften. De eneste reelle fangster blev nogle ret så fine – men ganske giftige – fjæsinger på 35-40 cm. Der blev også taget to flotte makreller, som gav kamp til stregen. Men de store makrelstimer udeblev.

Selvom fiskeriet var svært, var det en super hyggelig aften, og flere af deltagerne tilkendegav, at havbarsen bestemt måtte få et skud igen til næste år.

IMG 2000