Laksedebut til Lasse på Lystfiskeriets Dag

Lystfiskeriets Dag Varde Aa Lasse Vinding fangede en stor hanlaks i Varde Å efter at have fået et par tips til kaste- og fisketeknik.

Efter 4 måneders forsinkelse på grund af corona-nedlukningen kunne Lystfiskeriets Dag 2020 endelig gennemføres søndag den 13. september. Fiskeglæden var som sædvanlig ikke til at skyde igennem hos især de yngste deltagere, og for Lasse Vinding blev turen til Varde Å en livsbegivenhed.

Lystfiskeriets Dag er dagen, hvor nye lystfiskere får chancen for at holde en fiskestang for første gang og måske fange deres livs første fisk i selskab med garvede lystfiskere. Søndag den 13. september stod danske sportsfiskerforeninger, fiskesøer og grejbutikker klar med fiskegrej og vejledning til børn og voksne, der valgte at tilbringe dagen ved åen, fiskesøen eller havnemolen.

Deltagerne fangede fisk, og arrangørerne fangede interessen hos mange nye lystfiskere. Her kan læse, hvordan det gik til Lystfiskeriets Dag i Storåen, Fyelmose Put and Take, Suså og Varde Å.

Begejstrede børn ved å og fiskesø
Holstebro og Omegns Fiskeriforening havde i år taget én af de nye grejbanker fra Fiskeekspressen med til Lystfiskeriets Dag, der foregik ved Storåen. De fleste af dagens ca. 40 deltagere var børn og unge, som havde mulighed for at låne fiskegrej fra Fiskeekspressen. Der blev fisket igennem, og dagen blev rundet af med både præmier til de heldigste/dygtigste fiskere og trøstpræmier til de øvrige deltagere.

Ifølge foreningens formand, Gunnar H. Pedersen, resulterer dagens event i 6 nye juniormedlemmer i Holstebro og Omegns Fiskeriforening – heriblandt 3 piger. TVMidtVest kiggede forbi og bragte et indslag fra dagen i aftenens nyhedsudsendelse, som du kan se her.

Lystfiskeriets Dag Holstebro
Fiskeri i Storåen med Holstebro og Omegns Fiskerforening.
Lystfiskeriets Dag Holstebro2
Fiskeri i Storåen med Holstebro og Omegns Fiskeriforening.
Lystfiskeriets Dag Horsens Der var kø til rensebordet ved Fyelmose Put and Take.

Ved den nyligt genåbnede Fyelmose Put and Take i Østbirk tog Horsens og Omegns Sportsfiskerforening imod børnene, som på Lystfiskeriets Dag kunne fiske gratis i børnesøen. Her blev der fanget godt med regnbueørreder til stor misundelse for de voksne, der fiskede i voksensøen ved siden af.

Dagens frivillige voksne hjælpere blev belønnet med børnenes umiddelbare fangstglæde og stolthed, og alle børn fik hjælp til at rense deres fangster ved dagens afslutning.

Flere børn viste interesse for at lære mere om fiskeri, så oven på eventet kan Horsens og Omegns Sportsfiskerforening se frem til nye juniormedlemmer i foreningen.

Lystfiskeriets Dag 2020 Trend Å

I Vesthimmerland fejrede ”Smoltene” (alias juniorklubben i Trend Å Lystfiskeriforening) begivenheden sammen med ejerne af Gunderup Fiskesø under konceptet ”Familiefiskeri” med generøse rabatter til alle.

Søens regnbuer bød velkommen med flotte spring, som bragte fiskefeberen op i nærheden af kogepunktet. Desværre var fiskene ikke særligt sultne, og selvom deltagerne var flittige med både spinnere, blink, regnorm og powerbait, lykkedes det kun at overliste en håndfuld fisk.

Karl Poulsen var én af de mest ivrige, og han blev belønnet med dagens største ”juniorfisk”, en flot, hårdtpumpet regnbue på 2,1 kg, mens Mikkel fik en regnbue på 1,1 kg. Så Karl løb med Fiskesøens førstepræmie, et komplet sæt letspinnegrej, mens Mikkel fik en fin æske med diverse endegrej.

Den hyggelige dag sluttede omkring grillen, hvor der var ny energi i form af rigeligt med gratis pølser og sodavand til alle.

"VILDE MIDDAGE" i Roskilde
Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) havde i år tilsluttet sig konceptet Vilde Middage og tilbød derfor spændende madoplevelser med naturens vilde ingredienser i forbindelse med Lystfiskeriets Dag.

ROLK´s ryge- og bageovn ved Roskilde Oplevelseshavn var ”rødglødende" ved dagens event. Kokken Andreas stegte spændende fiskefrikadeller, og de 35 gæster til ”Vilde Middage” var først i Kællingehaven, hvor de samlede planter og bær, som skulle indgå i madlavningen. Som sædvanlig var der rigtig mange mennesker på havnen, og mange havde spørgsmål til fiskesteder osv.

Da maden var færdig, samledes alle til et festligt bord med en lang række spændende retter, som viser, at naturen har en plads i vores køkken.

ROLK
Vilde Middage skal vise danskerne, hvad naturen kan bidrage med til et måltid.
ROLK 2
Det lykkedes ROLK at samle mange deltagere på havnen i Roskilde.
Foto: Henrik Larsen.
Foto: Henrik Larsen.
Fladså Sportsfiskerforening 2 En enkelt ål blandede sig i fangsterne fra Susåen. Foto: Henrik Larsen.

Tilløbsstykke i Næstved
Susåen er hjemsted for en mangfoldighed af forskellige fiskearter, og netop der, hvor åen skærer sig gennem Næstved by, foregik årets Lystfiskeriets Dag. Fladså Sportsfiskerforening, Fishing Zealand og Næstved Kommune havde i fællesskab planlagt dagen. Ved den fritlagte del af Susåen blev der hurtigt rift om de klargjorte stænger, da klokken slog 10. Herefter fordelte gæsterne sig hurtigt over en strækning på et par 100 meter, så der var god plads til alle. Mellem de mange gæster var der travlhed at spore for alle de frivillige medlemmer af Fladså Sportsfiskerforening, som havde valgt at bruge dagen på at hjælpe deltagerne. Foreningen er netop ved at føre nye kræfter ind i juniorarbejdet, så dagens arrangement var naturligvis en oplagt mulighed for at gøre opmærksom på de nye initiativer.

Efter ganske kort tid lykkedes det de første skrappe børn og unge at få bid. Majs, maddiker og orm var på menuen og lokkede blandt andet skaller, aborrer og løjer til hug. Fiskene blev herefter sat ud i et plastikakvarium, der samtidig fungerede som formidlingsstation, mens der blev fortalt om fiskenes biologi og adfærd i det hele taget. Akvariet var en sand magnet på de unge lystfiskere! Samtidig leverede akvariets midlertidige indbyggere lidt ekstra tålmodighed til dem, der ikke lige havde fanget noget med det samme.

Næstved Kommune var også repræsenteret med et par medarbejdere på dagen, der både hjalp til under fiskeriet, men samtidig også var værter ved et par forfriskninger og kage til både børn og forældre. Der var bestemt også brug for alle hjælpende hænder, da der har været 80-100 fiskende gæster forbi Lystfiskeriets Dag i løbet af de timer, som arrangementet varede. I øvrigt lagde TV2ØST vejen forbi eventet, hvilket kan ses i et kort indslag her.

Lystfiskeriets Dag Varde Aa 2 Fiskeekspressen har 10 grejbanker fordelt over hele landet, som alle kan låne til et fiskeevent.

Lakse-lykke i Varde Å
Lystfiskeriets Dag ved Varde Å blev skudt i gang med en live-udsendelse på P4Syd – samtidig med at der på den modsatte side af åen blev fanget og genudsat en mindre laks.

Varde Sportsfiskerforening havde taget den lokale grejtrailer fra Fiskeekspressen med til dagens arrangement, så deltagerne kunne afprøve en del af det gode grej, der ligger i Fiskeekspressen.

Formiddagens absolutte højdepunkt indtraf, da Lasse Vinding dukkede op. Lasse har indtil nu mest dyrket put and take-fiskeri, men da hans far fangede en premiere-laks, opstod drømmen om at gøre ham kunsten efter. Lasse fik et par fifs til kaste- og fisketeknik – og han må have hørt godt efter. Efter 10 minutters fiskeri og en dramatisk fight landede og genudsatte Lasse en stor, flot hanlaks på en meter!