Fiskeskolen i Horsens takker af med gratis grej til deltagerne

Fiskeskolen Horsens Effektlageret i Horsens støtter fiskeskolen ved at give et pænt nedslag i prisen på de 10 fiskesæt.

Et gratis fiskesæt er belønningen til de 10 børn, der har gennemført den første fiskeskole med Horsens og Omegns Sportsfiskerforening.

Om Fiskeskoler for flygtninge

Fiskeskoler for flygtninge er et 2-årigt integrationsprojekt drevet af Integrations-portalen.dk og Danmarks Sportsfiskerforbund. Friluftsrådet støtter projektet med 900.000 kr. fra puljen Udlodningsmidler til Friluftsliv. Medfinansieringen kommer fra LAG Odder-Hedensted og Landdistriktsmidler bevilliget af Erhvervsstyrelsen.

I projektet deltager foreløbigt Odense Sportsfisker Klub, Horsens og Omegns Sportsfiskerforening og Kolding Sportsfiskerforening. I løbet af 2019 har hver forening afholdt et fiskeskoleforløb for unge med mindst 10 mødegange. Erfaringerne fra projektet vil blive samlet i en drejebog, som andre foreninger kan følge.

Flere fiskeskoler i 2020:
Er din forening interesseret i at starte en fiskeskole op i 2020? Kontakt Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund for at høre mere om projektet og jeres muligheder for at deltage.

Sådan kan du støtte projektet:
Når du køber fisketøj i vores webshop, er du med til at støtte Fiskeskoler for flygtning og andre projekter til gavn for dansk lystfiskeri.

Læs mere og se produkterne her

Dette efterår har 10 børn trodset mørket og regnen for at lære at fiske på fiskeskolen med Horsens og Omegns Sportsfiskerforening, og nu er fiskeskoleforløbet ved at være slut. Derfor modtog de 10 deltagere deres velfortjente fiskeudstyr. Det skete i Effektlageret i Horsens fredag den 6. december.

Betingelsen for at få det gratis grejsæt var, at eleverne havde deltaget i fiskeskolen mindst 10 gange mellem august og december, og det levede alle op til med en mødeprocent i top. Tilbage er nu kun afslutningen den 16. december, hvor børnene vil få at høre, hvordan en spændende fisketur til Alaska kan forløbe.

Ny fiskeskole i 2020
Fiskeskolen med Horsens og Omegns Sportsfiskerforening er en del af projektet ”Fiskeskoler for flygtninge”, som Danmarks Sportsfiskerforbund og Integrations-portalen.dk står bag. Horsens og Omegns Sportsfiskerforening starter en ny fiskeskole til foråret 2020 og forventer igen, at deltagerne vil være børn i alderen 10-14 år.

– Det vigtigste er, at børnene har lyst til at komme ud i naturen og få nogle oplevelser baseret på egen indsats, godt kammeratskab og tillærte kompetencer med grejet, siger Jan Karnøe fra Horsens og Omegns Sportsfiskerforening.

Vil du vide mere om den kommende fiskeskole i Horsens, kan du kontakte fiskeskolens undervisere Jan Karnøe eller Jens Moos.

Jan Karnøe: E-mail: jankarnoe@gmail.com eller tlf. 2170 4913
Jens Moos: E-mail: gedvedmoos@yahoo.dk eller tlf. 2532 5532