Max gør det igen-igen

Maxlaks Der skulle kun fem kast til, før Max havde laks på ved Gudenåen. Foto: Rasmus Gudbergsen.

Max Theodor Bartholin Johnsen, der er 16 år og i øjeblikket går på fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskole, kan det der med at fange store fisk. Lørdag den 26. oktober vandt han en geddekonkurrence i Silkeborg med en gedde på 120 cm, og allerede mandagen efter fangede han en laks på 84 cm, da han var på linjefagstur til Gudenåen med efterskolen.

Da vi tilbage i november 2018 tegnede et portræt af Max her på Sportsfiskeren.dk, var det ikke mindst på grund af hans evne til at hive store, flotte fisk i land, hans unge alder til trods.

Den linje har han bare fortsat i år, hvor han er blevet elev på Aalestrup Naturefterskoles fiskelinje. På en linjefagstur til Gotland blev det til en superflot havørred, og nu har han også haft stort held med både gedde og laks.

Vandt geddekonkurrence
Lørdag den 26. oktober deltog Max sammen med sin kammerat Daniel Kristensen i Silkeborg Fiskeriforenings geddekonkurrence på Silkeborgsøerne. Deltagerne måtte fiske i alle dagkortvande fra både land og båd, og Max var med som den eneste gæstedeltager. Det manglende lokalkendskab blev dog ikke nogen hindring, for resultatet af konkurrencen blev, at Max vandt med en gedde på ikke mindre end 120 cm.

Andenpladsen gik til Ronni Hartmann Dreier med en gedde på 112 cm, mens Daniel Kristensen, der delte båd med Max, blev nummer tre med en gedde på 89 cm.

Konkurrencen, der blev afviklet i regn og blæst, havde trods vejret samlet 36 deltagere. De indrapporterede 16 gedder, men der blev fanget langt flere, da kun de største blev tilmeldt konkurrencen.

Geddemax
Max vandt geddekonkurrencen med en kæmpegedde på 120 cm. Foto: Daniel Kristensen.
Geddedaniel
Daniel Kristensens gedde på 89 cm indbragte ham tredjepladsen. Foto: Max Theodor Bartholin Johnsen.

Laks i femte kast
Efter geddekonkurrencen tog Max og Daniel videre med deres efterskolehold, der havde linjefagsuge fra mandag. De skulle til Gudenåen ved Bjerringbro, hvor de skulle fiske efter laks og havørred.

Der var rigtig meget vand i åen, og de var forberedt på, at det kunne blive svært, men da Max kom i gang med fiskeriet, tog det kun fem kast, før der var bud efter hans spinner. Det var en laks, der havde hugget, og det lykkedes at få den sikkert på land, hvor den blev målt til 84 cm.

Max fortæller, at de 16 elever på linjefagsholdet havde fanget syv laks efter de to første dages fiskeri. Desuden lykkedes det Lasse Jungersen at fange en havørred på 82 cm.