Åbent hus: Sådan er det at gå i skole med sin fiskestang

P2560614 Kopi Tue fra fiskelinien med sin store 85 cm´s ørred fra Gotland.

Et nyt hold elever er begyndt på Aalestrup Naturefterskoles fiskelinie og har både fanget fisk hjemme i åerne og på svenske Gotland. Søndag den 29. september er der åbent hus på fiskelinien i anledning af Efterskolernes Dag.

På Aalestrup Naturefterskole er skoleåret godt i gang, og eleverne på fiskelinien har allerede fundet sig godt til rette på skolen. De har fanget en masse fisk i åerne omkring efterskolen og er også godt hjemmevante på skolen allerede. Årets første liniefagstur, der gik til Gotland, var en svær omgang, med høje vandtemperaturer, der gjorde fiskeriet svært.

P2560630 Kopi Max fra fiskelinien med fluefanget rimte.

Heldigvis var der fint med gedder og rimter, som gerne ville lege med. Eleverne fiskede med arme og ben hele ugen. På trods af det svære havørredfiskeri var humøret højt, og det flotte sensommervejr satte den perfekte ramme om turen. Trods det lidt magre antalsmæssige resultat kastede turen en kæmpe kystørred af sig med Tues flotte efterårsfisk på hele 85 cm.

Året er kun lige gået i gang, og snart venter nye eventyr med fiskeri efter laks og gedde lige om hjørnet. Senere venter vinterens grejtilvirkning og teoretiske undervisning, samt lidt kolde fisketure, inden der i foråret rundes af med nogle fantastiske overnatningsture.

Mød elever og lærere
Søndag den 29. september 2019 er der åbent hus på fiskelinien i anledning af Efterskolernes Dag. Det sker fra kl. 13-17, og alle er velkomne. Læs mere her.

Kom, og hør om, hvordan det er at tage sin fiskestang med i skole. Vil du vide mere om fiskelinien, kan du desuden tjekke deres Facebook-side eller hjemmeside.

Ud over fiskeri har Aalestrup Naturefterskole også Jagt, Ridning og Adventure på skoleskemaet.