max.jpg Max har skiftet de sortmundede kutlinger ved badebroen ud med sølvblanke skønheder på kysten.

Det begyndte med kutlinger fra badebroen i havnen for Max Theodor Bartholin Johnsen, men i dag gælder det kystflue efter havørred, så snart muligheden er der. Sportsfiskeren har taget en snak med den fremadstormende og fiskegale Københavner-dreng.

15-årige Max Theodor Bartholin Johnsen bor i København og går i 9. klasse på Nyboder Skole, og når det bliver weekend, gælder det bare om at komme ud til kysten, hvor han er fuldstændig bidt af fiske efter havørred med sin fluestang.

– Når jeg skal fange havørred på kysten, tager jeg ofte afsted med vennerne. Vi vælger enten at køre til Stevns, Køge Bugt, Isefjorden, Roskilde Fjord eller den helt sydlige del af Sjælland, fortæller Max og fortsætter:

– Jeg dyrker næsten udelukkende fluefiskeri på kysten, men når det ikke er muligt at komme ud i weekenderne, har jeg stadig den nærtliggende havn, hvor jeg også fluefisker.

Det startede på havnen
Det var også på havnen, Max gjorde sine første erfaringer som lystfisker. Han fortæller om starten:

– Jeg lå under en lokal badebro ved Christianshavn og fiskede efter sortmundede kutlinger. Det var utroligt spændende at se store multer og små stimer af aborre svømme forbi. Da badebrosfiskeriet havde nået dets ende i forhold til, hvad jeg fandt interessant, begyndte jeg sammen med en ven at fiske i den nærliggende havn. Vi var udrustet med et par ældre og arvede spinnestænger, et par blink med små rustne trekroge og vores egen nysgerrighed. I løbet af et par dage lykkedes det os at fange enkelte fladfisk og en stor flot torsk. Vi var fuldstændig vilde med fiskeriet, og siden den dag har det videreudviklet sig til mit fluefiskeri efter havørred på kysten.

På juniorlederkursus
Før Max begyndte med fluestangen på kysten, gik han tit med sin spinnestang. Der var tit gode venner med og én af dem – Andreas Rasmussen – var en ihærdig fluefisker.

– At se ham lægge kast efter kast med fluestangen, øgede virkelig min lyst til at begynde på fluefiskeriet, fortæller Max, der var var med, da Danmarks Sportsfiskerforbund sidst afholdt Juniorlederkursus i oktober.

– Det var en af de bedste og mest fællesskabsrige ture, jeg har været på. En hel uge fyldt både læring, fiskeri og godt fællesskab blandt en masse unge, fortæller han.

Max og en kammerat blev tidligere i år interviewet til en avisartikel om fluefiskeri blandt unge, og i samme forbindelse blev der lavet en lille videofilm, som ophavsmanden Jonathan Grevsen har givet Sportsfiskeren mulighed for at vise. Tjek den her: