Havørred-PR på gratis guidet kysttur til Fur

Gratistur 4 Michaels havørred var vanskelig at nette i et net på maks. 25 cm, så han ønsker sig et større net til jul.

Limfjorden mindede om Vesterhavet, da fire inkarnerede åfiskere prøvede Furs kystfiskeri på en gratis guidet fisketur for medlemmer. Alligevel slog én af turens deltagere sin personlige rekord med en farvet han-havørred på 50 cm.

Gratis guidede ture for medlemmer

Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører tilbyder gratis guidede fisketure kun for medlemmer både efterår og forår. Dette efterår gik turene til Mariager Fjord, Kolding Fjord, Fur og Vestsjælland.

Gratis guidede ture bliver hurtigt fuldtegnede, så det kan betale sig at holde øje med vores aktivitetskalender.

Kysten på Fur viste sig fra sin barske side, da fire åfiskere deltog i Sportsfiskerforbundets gratis guidede kysttur for medlemmer lørdag den 12. oktober. Alle deltagere klarede udfordringen med stil, fortæller turens instruktør, Arved Michelson.

– To af deltagerne var langt over 70, men de var lige så mobile som os andre.

– Efter en kort intro om havørredens adfærd på Fur gennemgik vi grejopsætning og gik i gang på dagens første fiskeplads på sydvestsiden af Fur. Jeg vidste, at vinden ville blusse op til 11 meter i sekundet, og efter halvanden time blev det for farligt at fiske der på grund af ekstremt høj vandstand, rullesten og bølger. Så vi flyttede til mit hotspot på østsiden af Fur, hvor der var lidt mere læ. Her fiskede vi i ca. 2 timer, og der var nogle, der havde flere hug.

Gratis Guidet Tur 2
Limfjorden befandt sig i en vesterhavslignende tilstand under den guidede tur.
Gratis Guidet Tur 1 Mikael måtte nødlappe sine waders med en plasticpose. Lapningen holdt i de fire timer, fiskeriet varede.

I begyndelsen fiskede én af turens deltagere med flue, men han skiftede til spinnefiskeri efter at have erfaret, at vejret gjorde fluefiskeri meget vanskeligt. Én fiskede med en seeker, to andre fiskede med snurrebasser op til 15/17 g, og den yngste deltager, Mikael, havde gang i et møre-silda-blink i sølvblå på 8-10 g.

– Mikael fangede allerede i andet kast en farvet han-havørred på 50 cm. Jeg nettede fisken for ham, men havde svært ved det, da hans fangstnet var meget lille, nok 80% mindre end normalt. Men det lykkedes. Michael var fuldstændigt euforisk. Det var hans største havørred til dato, og han hjemtog fisken, da farvet havørred først er fredet fra 16. november, siger Arved Michelson.

Vil tilbage til Fur
De fire deltagere, som ikke havde meget erfaring på kysten, var imponerede over, at man faktisk kunne fange fisk under disse ekstreme forhold. I det hele taget var der stor begejstring over Furs fiskevand.

– De havde aldrig oplevet en kyststrækning så flot, med så rent vand og så rig på fødeemner som kutlinger og tanglopper. Den ene af de ældre deltagere tager i næste uge en ny tur til Fur for at genopleve fiskeriet og den enestående natur, siger Arved Michelson.

Gratis Guidet Tur 3
Efter Mikael havde fanget sin havørred, fik deltagerne en omgang velfortjent øl.