De yngste brillerede på guidet efterårstur til Mariager Fjord

Gratis Guidet Tur 1 Gratis guidede fisketure er én af de medlemsfordele, du får adgang til som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund.

Fiskene legede skjul, da otte medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund deltog i en gratis guidet tur til Mariager Fjord den 6. oktober. Men det forhindrede ikke turens yngste deltagere i at gøre indtryk på de ældre med en fremragende kasteteknik.

Gratis guidede ture for medlemmer

Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører tilbyder gratis guidede fisketure kun for medlemmer både efterår og forår. Dette efterår går turene til Mariager Fjord, Kolding Fjord, Fur og Vestsjælland.

Gratis guidede ture bliver hurtigt fuldtegnede, så det kan betale sig at holde øje med vores aktivitetskalender.

To fiskeinstruktører og otte deltagere havde sat hinanden i stævne ved Mariager fjord søndag d. 6. oktober 2019 til en gratis guidet tur kun for medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund. Vi mødtes ved fjorden kl. 8 og spiste rundstykker, fik gennemgået dagens program og riggede stængerne til, hvorefter vi gik til vandet.

Instruktørerne havde udvalgt én af de bedste efterårspladser på nordsiden af fjorden, som normalvist byder på et rigtig godt efterårsfiskeri. Dagen begyndte køligt, med meget svag vind og enkelte regntunge skyer på himlen, men efter kort tids fiskeri kom der mere gang i vinden.

Yndefuldt fluefiskeri
Turen havde deltagelse af to unge juniorfiskere, Jakob og Mads, som hurtigt viste, at de havde styr på fiskeriet. De gik begge med flue og havde rutineret monteret både endeflue og ophænger.

De øvrige deltagere så måbende til, da de to ungersvende gik i vandet og kastede fluen ud så yndefuldt, at man skulle tro, de var født med stangen i hånden. Vind? - Intet problem. Kaste baglæns? - Heller intet problem.

Allerede i de første par kast var der bud efter Mads' flue, men desværre fik fisken vredet sig fri af krogen, inden den nåede ind til afkrogning hos den dygtige juniorfisker. Et langt stykke af nordkysten blev nøje gennemfisket af de 8 deltagere, dog uden at fiskene viste interesse for hverken blink eller fluer.

Gratis Guidet Tur 2
Det lykkedes ikke deltagerne at overliste mange fisk. Med sine tre fisk i hånden beholdt unge Mads gruppens førerposition.

Drilske fisk
Fremme ved frokostdestinationen i en lille vig stilnede vinden af, solen kiggede frem og varmede deltagerne op, alt imens der blev grillet pølser, skiftet fluer, ledt efter huller i waders, udvekslet røverhistorier og spejdet ud over det nu helt blanke vand. Enkelte fisk havde den frækhed at vise sig i overfladen, mens vi indtog frokosten, så de to juniorer hastede fluerne i vandet, hvilket hurtigt resulterede i to mindre fisk til de to kompetente ungersvende.

Skumfluerne var det oplagte valg for fluefiskerne på den blanke overflade, men fiskene hoppede ikke på bedraget denne dag. De ville hellere have små kutlinge- og rejeimitationer.

I vigen blev det til en håndfuld fisk til deltagerne, hvor de ældre deltagere dog måtte se sig slået af juniorfiskeren Jakob, der blev dagens højdespringer med tre fisk i hånden. Så er han vist varmet op til Juniorlederkursus i næste uge!

Alt i alt en skøn tur i dejlige omgivelser, men med få fisk på land. Mariager Fjord er bestemt et besøg værd om efteråret i smukke farver og med hugvillige fisk på træk!