Majestic Mariager Gathering er kommet for at blive

Majestic Bålmad Majestic Mariager Gathering havde base ved Laaenhus ikke langt fra fiskevandet i Mariager Fjord.

Der blev hygget, teoretiseret, kastet, nørdet, snakket, filosoferet, socialiseret og helt sikkert skabt nyt fællesskaber og venskaber ved fluetræffet Majestic Mariager Gathering 2019.

I weekenden den 31. august - 1. september mødtes ca. 30 fluefiskere ved Mariager Fjord til det nye fluetræf, Majestic Mariager Gathering, hvilket må siges at være en succes. Igennem weekenden blev der både fisket i fjorden og afholdt konkurrencer og aktiviteter til stor fornøjelse for deltagerne.

Ørrederne i fjorden ville dog ikke lege så meget med deltagerne, og selvom der blev fanget fisk i det varme vejr, var de få og små med enkelte fisk omkring målet som største fisk. I den bagende sol, 22 grader og svag vind kunne deltagerne så muntre sig i hinandens selskab.

Otte hulahopringe udgjorde hullerne i den nye sportsgren "Flue-golf", som gik ud på at placere fluen i hullerne med færrest mulige kast.
Otte hulahopringe udgjorde hullerne i den nye sportsgren "Flue-golf", som gik ud på at placere fluen i hullerne med færrest mulige kast.

Fluer i hulahop
Ved skumbille-konkurrencen, hvor deltagerne skulle binde skumfluer på tid, var der overordentligt hurtigere fluebindere på banen. Rune Westphal havde den hurtigste tid på kun 1 minut og 37 sekunder, men den bundne flue fik strafpoint på gennemførelsen af den benhårde dommer, og konkurrencen endte med at falde ud til fordel for Martin Rubæk, der således vandt præmien i denne konkurrence.

I weekendens “Majestic Fly Golf Open” skulle der kæmpes i den til lejligheden opfundne disciplin, Flue-golf. Ved denne fusion af golf og fluekast skulle deltagerne fra hvert tee-sted dumpe fluen ned i en nærliggende hulahopring med færrest mulige kast. I Flue-golf-dysten markerede Martin Rubæk sig igen i toppen, men måtte dog se sig slået i head-to-head finalen til Jonas Laigaard, der hjemtog trofæet. Blandt deltagerne var der bred enighed om, at Flue-golf er et hit! Jonas Laigaard udtaler i sin sejrsrus: “Det er fuldstændig genialt!”

Der blev også konkurreret i at kaste med den “forkerte” hånd, og her satte Lasse Karlsson de øvrige deltagere til vægs, mens Theis Schytz Bruun samlede stort ind af plastik-affald på sin vej rundt i fjorden med fluestangen og vandt plastikindsamlingskonkurrencen.

Igennem hele weekenden kunne deltagerne også konkurrere i de 3 fotokonkurrencer: Bedste plastik-fangst, bedste fiskefoto og bedste stemningsbillede. Billederne i konkurrencen kan ses på Instagram under hashtagget #majesticmariagergathering.

Majestic Mariager 4
De store fisk ville ikke bide på fluetræffets ture til fjorden.

Lokal gin og jordsteg
Kulinariske oplevelser bød weekenden også på. Der blev smagt på gin fra Anholt Gin og spist spændende “vild” mad fra bål og langtidsstegt mad fra grube (Jordsteg), som Dit Adventure stod for.

Ud over de mange konkurrencer blev der også afholdt kastekursus med instruktør Daniel D. Holm, ligesom Arctic Silver Innovation viste deres lækre stænger og liner frem.

Vi havde en helt igennem fantastisk weekend, og vi gentager selvfølgelig succesen ved Mariager Fjord næste år!

Majestic Mariager Gathering 3
Majestic Mariager Gathering