Makrel-bonanza i Roskilde Fjord

IMG_20190605_073626_Bokeh.jpg Anders bruger sin Hobie-kajak, når han fisker efter havørred og makrel i Roskilde Fjord.

Anders Larsen var tidlig på færde på valgdagen, og allerede inden valgstederne åbnede, havde han fanget 35 makreller i sin Hobie-kajak.

Anders Larsen fra Ølstykke har flere gange haft held med havørrederne i Roskilde Fjord, når han har fisket fra sin Hobie-kajak, men da han tog afsted tidligt om morgenen på valgdagen onsdag den 5. juni, var det en anden art, der i stort tal faldt for hans agn.

Anders var allerede på vandet kl. 4, og tre timer senere havde han fanget 35 flotte makreller og besluttede så, at det måtte være nok.

Den største målte 44,5 cm, og den blev som resten taget på et makrelforfang og en lille pirk, som de ikke kunne stå for. Flere gange var der flere fisk på, og det var nogen gange lidt svært at styre.

Røg fisk i webergrillen
Derhjemme fik han renset fiskene og den del, der ikke kom i fryseren, blev i stedet røget i webergrillen.

– Jeg tørsaltede først fileterne og lod dem trække i en time, inden jeg skyllede dem. Så gav jeg dem peber og lod dem tørre halvanden time. Derefter blev de røget i 15 minutter fra 0 op til 75 grader og til sidst en lille time ved ca. 60 grader, fortæller Anders og tilføjer, at han brugte fem briketter og styrede temperaturen ved hjælp af træmel.

– Fiskene blev serveret på frisk grovkornet rugbrød med en hjemmelavet mayonnaise, med et pift af lime. Dertil hakket forårsløg, skalotteløg og fint skåret radiser og til slut toppet med lidt kapers, slutter Anders.

37311755_1763131823766642_8968586717065904128_o.jpg
Anders røg nogle af makrellerne i webergrillen.
37328909_1763131890433302_5705846443370086400_o.jpg
Valgdagen blev fejret med en gang lækker nyrøget makrel.