Fiskefest ved Munkholmbroen

IMG_20190521_153844_Bokeh.jpg Selvom makrellerne var vanskelige at lokke til hug, lykkedes det alligevel Anders Larsen at fange fem. Foto: Anders Larsen.

Munkholmbroen i bunden af Isefjorden er en velkendt fiskeplads, og da webredaktøren tog pulsen på fiskeriet tirsdag den 21. maj, var der ikke bare mange mennesker på pladsen, der var også godt med både hornfisk, fladfisk og makrel.

Klokken var 9, da jeg ankom til Munkholmbroen i bunden af Isefjorden, hvor jeg havde aftalt at mødes med Anders Larsen og Torben Meldgaard. Vi skulle nemlig ud i henholdsvis kajak, flydering og pontonbåd for at få skudt nogle billeder til en kommende artikel i Sportsfiskeren.

De første fiskere var allerede i gang ude på broen, og en mand gik tilbage mod parkeringspladsen med en spand med fladfisk, han havde fanget om morgenen.

DSC_0182.JPG Der var masser af lystfiskere ved Munkholmbroen denne tirsdag.

Fiskeri og biologi ved fjorden
På stranden lige nord for broen var Henrik Larsen fra Fishing Zealand i gang med at instruere en 7. klasse fra Hvalsø Skole, hvor Henrik selv er lærer. De skulle fiske efter hornfisk i waders og desuden stryge med rejehove på det lave vand.

Lidt senere dukkede Gordon Henriksen op i selskab med to af sine børn og fotografen Columbus Leth. De skulle fange nogle hornfisk og tage nogle fotos, der skulle bruges til Sol over Lejre-projektet. Begge dele lykkedes for dem.

P5210246.JPG Selv på en hverdag var der velbesøgt på Munkholmbroen, hvor der blev fanget godt med skrubber.

Billeder i kassen
En times tid senere havde vi fået skudt de billeder, der skulle bruges, så der var også tid til at forsøge fiskeriet. Forventningen var, at der ville være masser af hornfisk og en chance for en havørred, men faktisk var det en anden art, der gav os nok at se til de næste timer.

I starten skete der ikke alverden, og der var oven i købet langt mellem hornfiskene. Men pludselig kom en flok fisk trækkende med et tydeligt spor i overfladen. Jeg gættede straks på makrel, og da Anders lidt senere fik hug, blev det bekræftet.

 

P5210259.JPG Anders Larsen fangede dagens første makrel, som huggede på hans ophængerflue.

Vanskelige makreller
Torben og jeg prøvede ihærdigt med vores fluestænger, og flere gange fik vi placeret fluen tæt på flokken, men der gik lang tid, før jeg endelig fik en makrel på krogen. Over for os stod en mand og fiskede med blink og makrelforfang, og selvom han adskillige gange kastede til stimen, fik han ikke et eneste hug, så vores forventninger om glubske makreller, der kaster sig over alle agn, holdt slet ikke stik.

 

Vi fik flere hornfisk, som var blevet mere aktive i løbet af dagen, og der blev jævnligt hevet fladfisk op af de mange folk, der fiskede fra broen. Men Anders var den eneste, der havde rimeligt held med makrellerne, og i alt fik han fem fine fisk fra sin kajak.

Eleverne fra 7. klassen fik hevet otte hornfisk op, og de kom i nogle nyindkøbte røgeovne sammen med rejer og muslinger. Der var vist ingen tvivl om, at de nød en skoledag med fiskeri og praktisk biologiundervisning ude ved fjorden.