Råhyggelig session i hård vestenvind

session1.jpg Årets Bornholm-session havde samlet ca. 40 deltagere, der kæmpede med den hårde vind.

Sidste weekends Session for kystfluefiskere på Bornholm blev præget af den kraftige vestenvind, der kun tillod fiskeri på den klippefyldte østside af øen, men de sociale og kulinariske indslag lod sig heldigvis ikke blæse omkuld.

Det var tredje gang, Bornholm lagde fiskevand til kystfluefiskerarrangementet Session, som officielt blev indledt den 7. marts. Når man fisker på en ø, er der som regel mulighed for at finde læ på en af siderne, hvis vinden bliver for voldsom, og det blev der i høj grad brug for i år, hvor kraftig vestenvind satte sit præg på arrangementet.

session3.jpg Kenneth "Kok" Jensen sørgede for varm suppe til de forblæste lystfiskere.

Ingen fiskeri på sydkysten
Blandt årets deltagere var Martin Harregaard, der som mange andre havde set frem til at fiske på sydkysten.

– Efter hele holdet var blevet indlogeret i vores sommerhus i Snogebæk, kom vi i vores waders og satte kursen mod det udvalgte spot. Desværre var vinden ikke med os på denne Session, så det var faktisk kun østsiden af Bornholm, der var fluefiskevenlig. I det hele taget meldte alle medier, at vi ville få en grum vind at kæmpe med under hele Session, og at østsiden nok ville være den nemmeste side… Øv, ville ellers så gerne have været på sydkysten. Det må vente til næste år, fortæller Martin.

Ved Snogebæk bød Kenneth ”Kok” Jensen på varm suppe, og inden den blev serveret, nåede Martins makker Jesper Roholm at fange en havørred på ca. 60 cm. Det var en nedgænger, så efter et hurtigt billede svømmede den videre i Østersøen.

session2.jpg Martin Harregaard havde håbet på en overspringer, men måtte tage til takke med nedgængere på 80 og 60 cm.

Daglige arrangementer
– Der var arrangementer hver dag, hvor alle dukkede op, delte deres frustrationer over de manglede fisk, dog med et smil på læben, for vist er vi lystfiskere med stort L, men Bornholm Session er også meget andet. Arrangørerne Gordon P. Henriksen og Frederik Lorentzen bruger mange kræfter på at stable en session på benene, og de gør det dæleme godt, fastslår Martin Harregaard og fortsætter:

– Vi som deltagere ser eller tænker nok ikke så meget over det, men der skal hives i nogle tråde fra de to gutters side, og det lykkes dem hver gang både på Bornholm og Møn. Session er stedet, hvor man knytter tættere fællesskaber, møder nye ansigter, deler erfaringer og bare råhygger. Kernen af deltagere er efterhånden fast, men ikke mere end at nye ansigter er mere end velkomne.

På herretur
Med på holdet var også Sessions eneste kvindelige deltager Katrine Kirk, der som ret grøn fluefisker blev sat på prøve af elementernes rasen.

– Fralandsvinden nåede stormstyrke i vindstødene og sendte skummet fra brændingens bølger bagud i høje faner. I de forgangne dage er den kasteteknik, jeg omhyggeligt har trænet under kontrollerede forhold, kommet under kraftig beskydning. Jeg er lidt mageligt anlagt, og hjemme på Sjælland trækker jeg sjældent i waders under suboptimale forhold, fortæller Katrine og fortsætter:

– Men til Session Bornholm var jeg på herretur og delte indkvartering med en flok fluefiskere, der ikke lod sig bremse af noget i jagten på den ultimative fiskeoplevelse. De var dygtigere end jeg, meget dygtigere. Men deres passion er smitsom, og jeg ville ikke falde igennem, så vadefiskeri gennem bølger, der ruller over store, glatte rullesten og plateauer med pludselige dybe render har givet mig nogle virkelig "spændende" oplevelser og drivvåde arme.

session4.jpg Gordon P. Henriksen gør klar til at byde deltagerne på østers og champagne.

Møn næste gang
Årets Bornholm-Session havde samlet ca. 40 fluefiskere, og ud over danskere var der deltagere fra Tyskland, Sverige og England, fortæller den ene arrangør Frederik Lorentzen.

– Når vejret er noget møg, er det netop det gode samvær, der kommer i fokus. Det har været fedt at se, hvordan deltagerne har holdt kontakten og pumpet stemningen op, fortæller han og supplerer:

– Hvis man vil fornemme stemningen, kan man gå på Facebook og Instagram og søge på #færgeflue, #bornholmsession19 og #fangenfaldert.

Se fx her på Instagram:

#færgeflue
#bornholmsession19

Næste gang, der inviteres til Session, bliver på Møn i dagene 12.-15. september 2019.