To store havørreder til Max

max3.jpg Der skulle kun fem kast med fluestangen til, før den 85 cm lange havørred huggede på Max' flue. Foto: Axel Bjørn Pedersen.

For nogle uger siden bragte vi et portræt af den unge lystfisker Max Theodor Bartholin Johnsen her på Sportsfiskeren.dk. Her fortalte han om sin passion for at fiske efter havørreder på kysten med sin fluestang, og man kan vist roligt sige, at han har fået hul på bylden, for de seneste to weekender har givet rigtig store fisk.

– I dag tog jeg afsted kl. 6.30 og mødtes med syv af mine kammerater på en plads i Køge Bugt, der regnes for en fin vinterplads. Vi var der også for en uge siden og da fik jeg min første rigtig store havørred på flue. Den målte 60 cm, så vi ville selvfølgelig gerne tilbage til pladsen igen, fortæller Max.

Hans ven Albert fik hurtigt en fin fisk, som var farvet og kom ud igen, mens Max havde kludret med linen, så han i to omgange glemte at få linen gennem alle øjerne, men da han endelig var klar, tog det kun fem kast, før dagens fisk huggede på hans flue, der er hans egen variant af Polar-Magnus, str. 12.

Max4.jpg Sidste weekend fik Max den første store ørred, der målte 60 cm.

– Jeg trak hårdt i linen, og der kom nogle heftige ryk, så jeg var ikke i tvivl om, at det var en stor fisk, fortæller Max og fortsætter:

– Jeg var bange for at miste den under fighten, der tog 7-8 minutter, og begge vores fangstnet var for små, men Marcus fik heldigvis landet den, da han fik fat med begge hænder om halen.

Vel oppe på land fik de målt og vejet den store ørred til 85 cm og 5,9 kg. Turen gav i øvrigt otte ørreder i alt.