Vågehval i Mariager Fjord

DSC03888 (2).JPG Vågehvalen kommer op til overfladen hvert 2-4 minutter for at trække vejret, så der ganske gode muligheder for at få et glimt af det store pattedyr.

Nu har du mulighed for at se en 10 meter lang Vågehval i Mariager Fjord ved Hobro. En formentlig syg Vågehval har forvildet sig ind i den smalle tærskel fjord og kan ikke finde ud igen.

En stor vågehval på 8-10 meter er svømmet ind i bunden af Mariager Fjord ved Hobro. I første omgang var den strandet, men et par friske vinterbadere hoppede i det iskolde vand og fik den trukket fri igen.

Nu svømmer den 6-8 ton tunge hval rundt i det inderste af havnen i Hobro, hvor masser af tilskuere de seneste par dage har taget opstilling. Hvis du vil se en levende hval er det med at komme afsted for den vil sandsynligvis dø på sigt.

En hvalekspert, Ivar Høst fra Naturstyrelsen, mener, at hvalen er desorienteret, og at det er derfor, den nu cirkler rundt i havnen. Hvalen risikerer at gå til, fordi den er så langt væk fra sine normale tilholdssteder i Nordatlanten, udtaler Ivar Høst til TV2 Nord.

Hvalen blev spottet i mandags af en kajakroer.

Hvis ikke du har tid til at komme forbi Hobro Havn kan du se en film af hvalen nedenfor – eller finde en række filmklip her.