Stor torsk fra Københavns Havn

Jannick1.jpg Tre års intensivt fiskeri i havnen resulterede i en ny PR-torsk til Jannick.

Jannick Lønbøg Rottensten har gennem flere år været flittig med spinnestangen i Københavns Havn, og i sidste uge blev han belønnet med en torsk et godt stykke over gennemsnitsstørrelsen i havnen.

jannick2.JPG Torsken blev fanget på en lille 7-fods spinnestang med en jig for enden af linen.

Gennem de sidste tre år har Jannick Lønbøg Rottensted lagt mange timer langs bolværket i Københavns Havn, og det har resulteret i mange torsk, der dog sjældent har passeret en vægt på et par kilo, så han var naturligvis ovenud glad, da en morgentur på vej til skole mandag den 24. september resulterede i en torsk, der var langt over gennemsnittet.

– Efter jeg havde fisket omkring halvanden time, får jeg et tungt hug helt ude i kastet. Jeg tænker med det samme, at det sagtens kan være en fisk med god størrelse, og halvvejs i fighten begynder fisken at blive ekstremt tung og begynder at lave små, hårde udløb. Det er først der, det går op for mig, at jeg har kroget én af havnens helt store torsk. Jeg presser min lille 7-fods spinnestang til det yderste, og efter fire minutters fight begynder jeg at kunne skimte fisken nede i dybet, fortæller Jannick og fortsætter:

– Efterhånden som fisken kommer længere og længere op mod overfladen, stiger pulsen, for jeg kan se, at den er yderligt kroget. Med det samme fisken kommer op til overfladen, tager jeg et hurtigt gællegreb på den, og afliver den med det samme.

Torsken målte 80 cm, og Jannick anslår vægten til 4,5 kg. Den havde mavesækken fyldt med krabber og hundestejler.