Nyt notat: Sådan får vi et bedre havnefiskeri

Rune westphal2.png Foto: Rune Westphal

Et nyt notat sætter fokus på lystfiskeriet i de danske havne og kommer med forslag til forbedringer af havnefiskeriet. Notatet er udgivet af Danmarks Sportsfiskerforbund og Fishing Zealand.

_0006_DSCF8923.jpg

Kaare Manniche Ebert

Biolog

Udvikling af lystfiskeriet i havnene

Notatet 'Udvikling af lystfiskeriet i havnene' er udgivet af Danmarks Sportsfiskerforbund og Fishing Zealand. Det er udarbejdet af Henrik Larsen, Kaare Manniche Ebert og Gordon P. Henriksen.


I notatet peger vi på tiltag, der kan forbedre havnefiskeriet i Danmark. Det er blandt andet:

- Bedre information om fiskemulighederne
- Flere faciliteter som f.eks. renseborde
- Bedre sikkerhed
- Lettere adgang for handicappede 

Læs notatet her

Sammen med Fishing Zealand udgiver Danmarks Sportsfiskerforbund i dag et notat om lystfiskeriet i de danske havne. Notatet beskriver mulighederne for at fiske ved havnene, men også de begrænsninger, der forhindrer havnefiskeriet i at nå sit fulde potentiale.

I dag bliver notatet overdraget til Henrik Møller, der er formand for Kultur- og Turismeudvalget i Helsingør Kommune og repræsenterer kommunen i Fishing Zealands styregruppe.

– Der findes flere gode råd i notatet, som vil kunne gøre havnefiskeriet mere attraktivt. Bedre information om adgangsforholdene og om selve fiskeriet på havne og moler er to lavt hængende frugter, som vi helt sikkert vil arbejde videre med nu og her i regi af Fishing Zealand, siger Henrik Møller.

Fiskeriminister: Interessant notat
Også fiskeriets minister Karen Ellemann har fået notatet, og hun ser muligheder for udvikling.

– Lystfiskeriet er en vigtig del af dansk fiskeri. Det er ikke alene både sundt og sjovt og en god måde at være sammen på, det gavner også både turismen og lokalsamfundene. Der ligger et stort vækstpotentiale i lystfiskeriet, som vi skal blive bedre til at drage fordel af, og her er Fishing Zealand og Danmarks Sportsfiskerforbunds notat meget interessant. Det ligger godt i tråd med den nationale strategi for udvikling af lystfiskeriet, som regeringen har iværksat. Jeg ser derfor frem til at fortsætte dialogen om, hvordan vi kan styrke havnefiskeriet, siger fiskeriminister Karen Ellemann.

Overdragelsen af notatet sker den 17. november kl. 12.15 på Strandpromenaden 12 i Helsingør Nordhavn. Her vil Henrik Møller selv prøve havnefiskeriet af sammen med et par unge lystfiskere.

Pressemeddelelse: Sådan får vi et bedre havnefiskeri 

fiskeskole-15.png