Laksespinner med blinklysimage6.jpeg Torben Brodersen er kendt for sin enorme samling af hjemmelavede spinnere.

Den finurlige spinner-mager, Torben Brodersen, eksperimenterer videre med sine hjemmegjorte spinnere ved Varde Å. Senest har han ombygget et tyrkisk blink til en vestjysk spinner med indbygget blinklys. Og den fanger laks, store laks!

image4.jpeg Kreative Torben Brodersen har med stort held forvandlet en "blink-pirk" til en spinner med blinklys.

Mens sæsonen er slut ved Storå, fortsætter fiskeriet ved de sydvestlige lakseåer – og ved Varde Å fortsætter Torben Brodersen sin leg med hjemmelavede spinnere fremstillet med stor opfindsomhed af utraditionelle materialer.På zone 2 har han fisket sammen med Lars (med det legendariske efternavn Ager) og blandt andet genudsat to store, farvede hanlaks på 105 og 95 cm, og han skriver i den forbindelse: ”Begge laks er fanget på opstrøms spin langs egen bred med spinstop og sink & draw-indtagning ­– en ny teknik, jeg er ved at udvikle".”Efter at have fanget en del fisk med spinnere med dobbelt blad, fandt jeg et blink på en tur til Tyrkiet. Det skulle lige laves om til en spinner-krop – som begynder at blinke, når det kommer under vand og derfor bærer navnet Blinklyset – og jeg fremstiller den i flere farver".

image5.jpeg Hjemmelavede spinnere med blinklys appellerer til laksenes nysgerrighed
.

"Inden længe barsler jeg med endnu en ny spinner", fortsætter Torben: ”En leddelt sag á la en jointed Rappala og med dobbelt blad – og på det andet foto ser du endnu et par nye modeller".


Bemærk, at fiskerikontrollen ved Varde Å appellerer til største omhyggelighed med at klemme krogenes modhager ind, nu hvor der reelt er rent catch & release de sidste dage af sæsonen. Ved at klemme modhagen, kan du afkroge fisken mere skånsomt inden genudsættelsen.
 
Læs mere i DTU Aquas vejledning til skånsomt fiskeri.