Kæmpe sandart fra Arresø

sandart1.JPG Den store sandart fra Arresø vejede 11,7 kg og var 1 meter lang.

Da Naturstyrelsen fremviste fiskearter fra Arresø på Naturens Dag, var der en kæmpestor sandart imellem. Fisken var dog ikke fanget af en lystfisker.

På Naturens Dag i september deltog Naturstyrelsen ved et arrangement ved Ramløse Havn, og ved deres stand kunne man se, hvilke fisk man kan finde i Arresø. Fiskene lå på en trailer, der var fyldt med is, så de kunne holde sig hele dagen. Nogle blev dog flyttet over på grillen, så der blev mulighed for at få smagsprøver. Fiskene var leveret at den lokale erhvervsfisker i Arresø, og især én fisk vakte opsigt.

– Dagens store trækplaster var en sandart på hele 11,7 kg og 1 meter lang. Hvis den havde været fanget på stang, ville det have været ny dansk rekord. Den nuværende rekord er på 11,0 kg og fra 1978. Men under alle omstændigheder viser det, hvilket potentiale søen byder på, fortæller Ejvind Hartmund, der er formand for Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening.

Helsinge & Omegns Sportsfiskerforening har båd og motortilladelse til Arresø, men på grund af tyveri er faciliteten midlertidigt lukket ned. Ejvind Hartmund forsikrer dog, at man er klar til at sejle og fiske på søen igen i 2019.

Det samme gælder Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening, der også har båd og motortilladelse til søen og ligeledes forventer at være klar i 2019.

sandart2.JPG
Naturstyrelsen havde fået fisk fra en lokal erhvervsfisker og fremviste de arter, der findes i Arresø.