FISKEguiden: Fluefiskeri for begyndere

Thumbnail Fluefiskeri 12_16.jpg

Endnu et afsnit af Youtube-successerien FISKEguiden er netop udkommet. Denne gang omhandler det fluefiskeri – og grej, metoder og teknikker gennemgås grundigt for alle dem, der har planer om at komme i gang eller lige er startet på fluefiskeriet.

Gordon P. Henriksen og Niels Vestergaard er taget til Ørsted P&T ved Roskilde, og hygger sig med fluefiskeri, lidt fluebinding og en masse tips og fiduser, så seerne trygt kan kaste sig ud i fluefiskeriets mange facetter.

I den nye film gør Gordon det nemt og overskueligt at forstå grejsammensætning, fisketeknikker og fluebinderiets glæder, samtidig med at Niels sætter sit helt særlige og flotte præg på filmen, som bl.a. andet inkluderer nogle helt fantastiske droneoptagelser, hvor vi ser ørrederne jagte fluerne fra et unikt fugleperspektiv.

– For mig er fluefiskeri noget ganske særligt, forklarer Gordon.

– Det er som om, at alting bliver lidt mere intenst og nærværende, når man fluefisker. Kastet kræver fokus og koncentration, fluen er særligt udvalgt – og måske hjemmebundet – og kontakten med fisken gennem fluelinen, når den hugger, er så direkte, som det kan blive. Jeg elsker at fiske med flue og håber, at denne film kan være med til at få en masse folk til også at få øjnene op for fluefiskeriets mange glæder, siger Gordon.

Danmarks Sportsfiskerforbund tilbyder netop nu to kurser i fluebinding - se mere her.