Junior fejrer Naturens Dag med megaørred

_DSC1142.JPG Frederik i hård fight med en livlig regnbueørred, mens storebror Christian er klar med fangstnettet.

Juniorerne i Trend Å Lystfiskeriforening valgte at skåne den svækkede fiskebestand i Trend Å og fiskede i stedet i en lokal ørredsø på Naturens Dag. Her scorede brødrene Frederik og især storebror, Christian, kæmpe fangster.

”Smoltene”, alias de fiske-flittige juniorer i Trend Å Lystfiskeriforening, plejer at fejre Naturens Dag den 9. september ved deres hjemmevand, Trend Å. I år var den lille å dog stadig meget lavvandet efter sommerens tørke, hvilket betyder, at færre havørreder end vanligt er trukkket op i åen fra Limfjorden. Dertil kommer, at flere tusind ørredunger døde under en voldsom forurening sidst på sommeren i det vigtigste gyde-tilløb, Herredsbækken.

_DSC1171.JPG Christian blev dagens storfanger med denne store regnbueørred på knap 7 kilo.

For at skåne den reducerede fiskebestand i åen valgte Smoltene i stedet en tur til Vesthimmerlands Put & take ved Søttrup nord for Aars. Her smilede heldet især til to fiskeglade brødre fra Nibe, Frederik og Christian Hasager på 6 og 11 år.

Først fangede Frederik nemlig en flot regnbue på 1,4 kg på Powerbait, inden storebror Christian blev dagens storfanger, da det lykkedes ham at overliste en af søens mega-regnbuer på hele 6,8 kg på et mikro-blink.