Bliv VILD med MAD

strandurter.JPG Tag med Øresundsakvariet på opdagelse, og lær om strandens vilde urter. Foto: Elisabeth Momme.

Sammen med Øresundsakvariet kan du i juni lære, hvordan vilde strandurter og tang kan indgå i din madlavning. Vil du samtidigt en tur på akvariet, får du rabat på entréen som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund.

Tre torsdage i juni kan du møde Øresundsakvariets naturvejleder Andreas Kjær Hansen, der vil fortælle om, hvordan tang og strandens vilde urter kan anvendes i madlavningen og om, hvordan man kan høste dem ude langs kysterne. Efterfølgende mødes deltagerne med kokken Michael Kastrup, som bruger urterne fra stranden til forskellige små smagsprøver.

– De danske farvande bugner af lækre, spiselige planter og dyr. Alligevel har vi herhjemme ingen tradition for at sætte dem på middagsbordet. Det vil Øresundsakvariet gerne ændre på, siger Andreas Kjær Hansen.

I forbindelse med sanke-arrangementet er der også mulighed for at besøge Øresundsakvariet for en særlig medlemspris. Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund får både du og din familie 20 % rabat på entréen hos Øresundsakvariet.

VILD MAD på smartphonen
VILD MAD består af en app, som guider brugerne gennem naturens spisekammer, en hjemmeside med et særligt rum for undervisere i grundskolen og en række udflugter med trænede naturvejledere i hele landet, hvor børn og voksne kan lære mere om de vilde råvarer i naturen. Bag VILD MAD står blandt andre Noma-kokken René Redzepis nonprofit-organisation MAD.

Download VILD MAD-appen, et redskab der hjælper dig med at gå på opdagelse i den danske natur. Udforsk de mangfoldige landskaber, find de lækre råvarer og brug de opfindsomme opskrifter i køkkenet, lyder opfordringen fra Øresundsakvariet.

Event-info
Datoer: Torsdag den 7/6, 14/6 og 21/6, kl. 16.30-18.30.
Mødested: Ved billetsalget på Øresundsakvariet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør.
Pris: 75 kr. for voksne. Gratis for børn under 13 år.

Bemærk, at arrangementet kræver tilmelding, som kan ske på tlf. 29175355 eller mail til akjaer@bio.ku.dk.