Lystfiskeriets Dag ved Mariager Fjord

Michael Jensen photo.jpg På Lystfiskeriets Dag ved Mariager Fjord kan du være heldig at fange en hornfisk.

Hobro Sportsfiskerforening inviterer alle interesserede til Lystfiskeriets Dag den 20. maj ved Danmarks smukkeste fjord, Mariager Fjord. Tag fiskestangen og familien med, og oplev en dag med fisketips, spændende indslag, underholdende fiskeri og mulighed for at vinde nyt fiskegrej.

Lystfiskeriets Dag ved Mariager Fjord bliver en dag med fokus på lystfiskeri, og med den skønne fjord lige ved hånden er der mulighed for at deltage i en stribe informative sessions og kurser – og få lejlighed til at fiske efter havørred og hornfisk med kyndige guider ved hånden. Her er et udpluk af programmet:

Kl. 10.00 – 11.00
Demonstration af fiskegrej, der egner sig godt til fiskeri i Mariager Fjord. Vi gennemgår fastspolegrej, multigrej og fluegrej – og fortæller lidt om, hvordan man sammensætter et godt sæt til fluefiskeri, spinnefiskeri, bombarda, mede med mere. Der bliver også lidt om knuder.

Kl. 11.00 – 12.00
Kastedemo og instruktion i kast med fastspolegrej, multigrej og fluegrej. Kasteinstruktører: Michael Jensen og andre erfarne lystfiskere.

Kl. 12.00 – 13.00
Pause med mulighed for at nyde medbragt mad i de smukke bakker med udsigt til fjorden. Foreningen byder på en øl og sodavand. Så tag en madkurv under armen – og inviter hele familien med.

Kl. 13.00 – 14.00
En repetition af formiddagens program, samt mulighed for at fiske under kyndig instruktion. Desuden er der mulighed for at opleve fjorden fra både land- og vandsiden.

Mød spændende lystfiskere og få en guidet sejltur
Ud over de skemalagte aktiviteter er der masser af andre muligheder hele dagen.

Henrik Leth, Mariager Fjord-veteran og meget aktiv fisker, dukker op med en pontonbåd (eller flere). Kig forbi, og få gode fisketips og en sejltur eller fisketur med guide.

Jari P, kendt fra websitet campingogfiskeri.dk og Jari’s YouTube-kanal. Jari vil dagen igennem være at finde ved kysten omkring sildehagen. Kig forbi, og få nogle gode fisketips af en virkelig dygtig allround fisker.

Henrik Christensen, foreningens bådmand, vil præsentere vores store nyhed i den nye sæson, en motorbåd, der kommer til at ligge i Mariager Fjord – og som kan benyttes gratis af foreningens medlemmer.

Husk endelig at tage din fiskestang med, så du kan omsætte rådene til praksis – og fange en havørred eller en hornfisk. Og tag familien med. Der vil være konkurrencer med præmier for både store og små.

Hobro Sportsfiskerforening glæder sig til at se dig med en fiskestang og måske en fisk på krogen, inden dagen er omme. Vi mødes mellem klokken 10.00 og 14.00 på Sildehagen øst for Hobro Lystbådehavn.

Se andre arrangementer på Lystfiskeriets dag her

Havørred uden fedtfinne.jpg
En af underviserne, som kommer forbi den 20. maj, har guidet flere lystfiskere ved Mariager Fjord. Det har resulteret i flere flotte havørreder som denne.