Velkommen til Lystfiskeriets Dag

Lørdag den 21. maj 2022

Hvert år deler vi glæden ved at fiske, når lystfiskerforeninger, fiskesøer og andre fiskeaktører inviterer danskerne til fiskeoplevelser over hele landet. Alle kan være med til at fiske hornfisk på kysten, ørred i fiskesøen eller havørred i åen.

Har du aldrig prøvet at fiske før, så lærer vi dig at fiske. Mange steder kan du også låne en fiskestang, så du ikke behøver at medbringe eget grej.

_0014_DSCF8589.jpg

Julie Myhre

Kommunikationsmedarbejder

Husk fisketegnet

I Danmark skal du have gyldigt fisketegn, når du dyrker lystfiskeri, med mindre du:

  • Er under 18 år eller folkepensionist
  • Kun fisker i put and take-sø

Skal du kun fiske på Lystfiskeriets Dag, kan du købe et dagstegn for 40 kr.

Læs mere, og køb dit fisketegn her

Vandpleje for en dag
Det gode lystfiskeri kommer ikke af sig selv.

Lystfiskerforeninger i Danmarks Sportsfiskerforbund lægger hvert år 60.000 frivillige timer i arbejdet med at forbedre forholdene i vandløbene. På den måde får fiskene de bedste livsbetingelser, og lystfiskerne får et bedre fiskevand med flere vilde fisk.

I dette års udgave af Lystfiskeriets Dag kan du som noget nyt prøve at være med til at lave vandpleje. Du kan f.eks. deltage i udlægning af skjulesten sammen med andre frivillige og få historien om, hvordan skjulesten kan gøre en forskel for vandløbets fisk.

Lystfiskeriets Dag afholdes i år den samme dag som den internationale begivenhed World Fish Migration Day, der skaber opmærksomhed om fiskenes behov for at kunne bevæge sig frit i vandløb uden spærringer. Det har du mulighed for at blive klogere på, når du deltager i et vandplejeevent på Lystfiskeriets Dag.

Se alle begivenheder her