Fang en oplevelse på Lystfiskeriets Dag

LFD_Presse_web.jpg På Lystfiskeriets Dag giver vi børn og familier en mulighed for at fange den første fisk og opleve naturen og fællesskabet, der er forbundet med lystfiskeri.

Tag familien med til Lystfiskeriets Dag søndag den 20. maj, og få en anderledes naturoplevelse, kom tættere på fiskenes forunderlige verden og grib chancen for fisk på krogen.

Lystfiskeriets Dag søndag den 20. maj


– Lystfiskeriets Dag sætter fokus på de gode oplevelser forbundet med lystfiskeri.

– Lystfiskeriets Dag er arrangeret af Danmarks Sportsfiskerforbund i samarbejde med lokale sportsfiskerforeninger, put and take-søer, naturskoler, kulturhuse, kommuner og museer.

– Temaet for Lystfiskeriets Dag er fælles fiskeoplevelser for familien – så særligt børn og unge får muligheden for at få en god oplevelse ved fiskevandet.

– Vælg mellem 30 forskellige arrangementer.

Søndag den 20. maj er hele Danmark inviteret til Lystfiskeriets Dag – Danmarks største landsdækkende lystfiskerevent. Sammen med danske sportsfiskerforeninger og en række andre arrangører indbyder Danmarks Sportsfiskerforbund til 30 forskellige arrangementer for hele familien.

I kan blandt andet prøve havnefiskeri efter fladfisk, gå på jagt efter kysternes hornfisk eller besøge en ørredsø i håbet om en hårdtkæmpende regnbueørred. Og byder dagen på fangst, så er det også muligt at lære at rense fisken og se nærmere på, hvad fisken gemmer i maven.

Mere naturtid
Det er Danmarks Sportsfiskerforbunds ambition at give den brede befolkning muligheder for et aktivt friluftsliv gennem lystfiskeriet. En undersøgelse fra Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening har vist, at nutidens børn tilbringer halvt så meget tid i naturen, som deres bedsteforældre gjorde i barndommen. Lystfiskeri er en fantastisk indgang til flere og anderledes naturoplevelser.

– Når børn får en fiskestang i hånden, er der et helt konkret mål om at fange en fisk, og det kan motivere børn på en anden måde end en gåtur i skoven, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Lystfiskeri er for alle
Samme magiske effekt har fiskestangen også på voksne, og Lystfiskeriets Dag giver alle – unge som ældre – en mulighed for at prøve at fiske for første gang. I får chancen for at opleve den spænding og intensitet, der opstår, når fisken hugger og skal landes.

Samtidigt får I et indblik i fællesskabet i de lokale sportsfiskerforeninger, hvor der er plads til alle generationer og til erfarne såvel som nybegyndere. I foreningerne står frivillige lystfiskere klar til at hjælpe jer i gang med at fiske, og mange steder kan I også låne fiskegrej. Chancen for at fange en fisk er til stede, men lystfiskeri handler om andet og mere end at fange fisk. 

– Vi håber, at en masse børn og unge vil opdage, at lystfiskeri kan tilbyde både action, tætte venskaber og store naturoplevelser. Lystfiskeri ikke kun er for gamle mænd med ulden sweater og gråt skæg. I Danmark er der faktisk en stor gruppe af unge, som tager lystfiskeriet alvorligt, siger Lars Rasmussen.

Se alle arrangementer på Lystfiskeriets Dag