Mørrum er altid en udfordring

moerrum-1.jpg Det var rent ud sagt svinekoldt i timerne op til årets premiere i sagnomspundne Mørrum den 17. marts.

Premieren 2018 var absolut ingen undtagelse. 48 kubikmeter vand pr. sekund. Vand, der knapt var over frysepunktet. Frostgrader, isede bredder, is i stangøjerne. Tunge blink og betontunge flueliner. Kolde fødder og valne fingre; men de fremmødte lystfiskere glædede sig til den nye sæson.

Pladschefen hos svenske Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, var meget spændt lørdag den 17. marts. Det var første gang, hun skulle affyre kanonen, som højlydt markerer sæsonstarten. Ida-Maria var derfor synligt lettet, da alt virkede som planlagt, og de mange fremmødte tilskuere applauderede efter affyringen.

En halv time før startskuddet mødte Sportsfiskeren.dk Mörrumsveteranen Ola Borgencrona (94 år), da han riggede spinnestængerne til. Han anbefalede kraftigt farvede og tunge blink til det kolde vand og den høje vandføring i elven.

kanon-2.jpg
Det var en meget glad pladschef, der tog imod klapsalverne efter den vellykkede affyring af kanonskuddet, der markerer åbningen af en ny sæson i Mørrum.

"Blänkere" til John Christensen
Fiskeriet var trægt i startens snebyger, men indimellem brød solen igennem, og netop i solskinnet fik John Christensen fra Aarhus en meget fin ”Blänkare” (svensk udtryk for blankfisk) på den orange flue nederst på Pool 1. John, der var 19 ture i Mørrum, før han fik sin første fisk på land, behøvede kun fire kast, før havørreden tog fluen ved dette års premiere.

Efterhånden som formiddagen skred frem, blev der taget fine fisk flere forskellige steder i åen. Du kan følge dagens fangster på www.morrum.com. Sportsfiskeren.dk vil ligeledes følge op på premieredagenes fiskeri, specielt med fokus på danske lystfiskeres fangster.

John-c (1).jpg
John Christensen tog den fine ”Blänkare” (blankfisk), cirka en time efter startskuddet havde lydt.