Aalestrup Open - de fingernemmes Mekka

_DSC0323.jpg Klassiske laksefluer er højdepunktet af bindekunst og kræver stor erfaring.

Selvom fluekonkurrencen Aalestrup Open har eksisteret i et kvart århundrede er koncept og indhold præcis som det plejer. Til gengæld er det en nyhed, at du nu kan kvalificere dig til Danmarksmesterskaberne i Fluebinding via Aalestrup Open.

Aalestrup Open kan kvalificere dig til DM i Fluebinding

Som noget nyt kan du gennem Aalestrup Open kvalificere dig til DM i Fluebinding via de tre seniorklasser Laks/Ørred, Tørflue/Nymfe og Gedde/Kystflue samt juniorklassen.

 

DM-udvalget har forsøgsvis valgt at ændre konceptet for DM i Fluebinding.

 

Hvad skal der bindes?

DM-udvalget har besluttet, at der til DM 2019 bindes i følgende kategorier:

 

• Laks/Ørred

• Tørflue/Nymfe

• Gedde/Kystflue

 

Finalisterne vælger selv mønstre og medbringer materialer. Bedømmelse af fluerne vil foregå efter samme procedure som i f.eks. Aalestrup Open, hvor man bl.a. bedømmer på sværhedsgrad.

 

Der er præmier i de tre kategorier samt DM 1-2 og 3.

 

Kvalifikation

For at komme i betragtning skal man kvalificere sig ved konkurrencer rundt om i landet.

 

To ligger fast på nuværende tidspunkt:

 

– Aalestrup Open den 3. marts 

– Fluebindingskonkurrencen hos Silkeborg Fluebinderlaug tidligt i 2019.

 

De resterende bliver offentliggjort så snart de endelige aftaler er på plads.

 

For at kvalificere sig skal man til de lokale konkurrencer aflevere fluer i hver af de 3 valgte kategorier. De 2 juniorer og 2 seniorer, der samlet har flest point i de valgte kategorier, kvalificerer sig til finalen. Skulle man ikke kvalificere sig i første omgang, er man velkommen til at prøve igen i en af de senere konkurrencer.

Aalestrup Open har efterhånden eksisteret i et kvart århundrede og regnes for at være landets ældste fluebindingskonkurrence. Den blev i sin tid startet af Skalsådalens Lystfiskerforening og blev det første årti afviklet i Fårup Forsamlingshus syd for Hobro, indtil den blev ”arvet” af Aalestrup Lystfiskerforening. Siden har foreningens fluebindingsinstruktør, Søren Glerup, været primus motor for det velorganiserede og velbesøgte arrangement, som altid finder sted den første lørdag i marts - i år altså på lørdag den 3/3.

Som navnet siger, er konkurrencen åben for alle og dørene åbnes for tilmelding fra kl. 9. Der bindes fluer i tidsrummet klokken 9-15, og du kan som vanligt deltage i følgende otte klasser. Klassisk Laks, Moderne Laks, Vådflue, Tørflue, Nymfe, Kystflue, Geddeflue og den særlige Juniorklasse for unge talenter, hvor aldersgrænsen er 14 år.

Du kan deltage i det antal klasser, du vil, for et startgebyr på 50 kroner per klasse, men der kan kun indleveres én flue per klasse. Du bestemmer selv, hvilke fluemønstre, du vil binde og medbringer selv værktøj og materialer.

Det er altså præcis samme regler som tidligere, og vanen tro er der flotte præmier til de tre dygtigste bindere i hver kategori, udvalgt af tre kompetente dommere. Blandt en lang række trofaste sponsorer er landets største fluemateriale-grossist, The Fly Co, hovedsponsor.

Der er også lodtrækning om en uges ophold i en af foreningens hytter blandt alle tilmeldte i konkurrencen.

Du kan læse flere detaljer her.

_DSC0314.jpg
Klubhuset oser af både koncentration, kreativitet og afslappet hygge.