Danmarks Center for Vildlaks modtager 1 mio. kr. fra Regeringens Natur- og biodiversitetspakke

Danmarks Center for Vildlaks Danmarks Center for Vildlaks arbejder for at ophjælpe laksebestande gennem både opdræt af udsætningsfisk, rådgivning og forskning.

Det er nu afgjort, at Danmarks Center for Vildlaks modtager 1 mio. kr. i tilskud til produktion af udsætningsfisk. Midlerne kommer fra Regeringens Natur- og biodiversitetspakke.

I begyndelsen af 2022 lød der et SOS fra Danmarks Center for Vildlaks (DCV), der producerer laksefisk til udsætninger i laksevandløb. Virksomheden befandt sig i en svær økonomisk situation, fordi indtægterne for udsætningsfisk ikke var fulgt med de stigende driftsomkostninger.

Nu får DCV en økonomisk håndsrækning af staten i form af et engangstilskud til driften på 1 mio. kr. Pengene kommer fra Natur- og biodiversitetspakken, der blev vedtaget i 2020 af Regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

DCV skal fremtidssikres
Danmarks Sportsfiskerforbund håber, at det økonomiske tilskud kan bidrage til at fremtidssikre Danmarks Center for Vildlaks.

– Vi håber, at dette engangstilskud kan bidrage til, at centret får luft til at udvikle en rentabel forretningsmodel for fremtiden, siger Torben Kaas, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

– Flere laksevandløb er fortsat afhængige af udsætningsfisk, og vi har derfor brug for et Danmarks Center for Vildlaks med en stabil drift og sund økonomi, siger han.