To nye foreninger bliver en del af Danmarks Sportsfiskerforbund

bøgeskoven 3-5-08 009 copy.jpg De nye medlemsforeninger PIV og Spinfluen kan bidrage med et stort kendskab til vandløb og kyster i det sydsjællandske.

Lystfiskerforeningen Spinfluen og vandplejeforeningen PIV (Pionerer i vandløbspleje) har meldt sig ind i Danmarks Sportsfiskerforbund.

IMG_20180922_101845295.jpg Foreningen PIV laver vandløbspleje i Faxe og Stevns kommuner.

Danmarks Sportsfiskerforbund har fået to nye medlemsforeninger fra Sydsjælland. Lystfiskerforeningen Spinfluen og vandplejeforeningen PIV (Pionerer i vandløbspleje) er blevet medlemmer af Forbundet.

– Den tungtvejende årsag til, at vi har meldt os ind, er de politiske tråde, som Danmarks Sportsfiskerforbund kan trække i. Vi ser Forbundet som vores forlængede arm, der kan slå i skrivebordene inde på Christiansborg. Samtidigt har vores medlemmer et generelt ønske om et større samarbejde på tværs af lystfiskerforeninger, og det vil vi gerne være foregangsmænd for, siger Søren Jensen, der er formand for PIV og sidder i bestyrelsen i Spinfluen.

PIV og Spinfluen har tilhørssted i Faxe Ladeplads og vil kunne bidrage med et stort lokalkendskab og som lokale ambassadører for Danmarks Sportsfiskerforbund i det sydsjællandske, fortæller Søren Jensen.

– Vi er nogle folk med et stort kendskab til de lokale vandløb og kyster i Sydsjælland, og desuden kan vi gennem vores medlemskab inspirere andre foreninger i området til at blive en del af Forbundet.

Grønt medlemskab til PIV
En stor del af Spinfluens medlemmer er også medlem af vandplejeforeningen PIV, der opstod i 2011 som et knopskud på Spinfluen. PIV har tegnet et grønt medlemskab af Danmarks Sportsfiskerforbund og får dermed adgang til rådgivning om vandpleje og støtte i natur- og miljø- og fiskeripolitiske sager.

– I PIV har vi haft og ønsker at bibeholde en kæmpe opbakning fra Forbundet, siger Søren Jensen.

Danmarks Sportsfiskerforbund er i løbende dialog med potentielle nye medlemsforeninger.