Laksecamp 2023 – de smukke unge mennesker

Holdet Samlet (1)

Fredag eftermiddag ankom 17 oplagte deltagere til dette års Laksecamp. Kurset var i år blevet flyttet fra Borris Shelterplads til mere luksuriøse rammer ved Zpeys Lodge, ganske få hundrede meter fra Skjern Å.

Deltagerne havde fiskekort til både Skjernådalens Lystfiskerforening og Borris Fiskeriforening, så med vores bus, var der rig mulighed for deltagerne til at se noget forskelligt fiskevand, og opleve diversiteten langs dette fantastiske vandløb. 

Efter at deltagerne havde indlogeret sig på deres værelser, bestod fredagens program af introduktion til regler, teknikker og hvordan fiskeriet kan gribes an i praksis. Nogle af deltagerne havde fisket laks før og var rigtigt skrappe, mens det for andre var deres første tur. Sidst på aftenen blev der lavet kondomspinnere, og stemningen var i top, inden vi skulle tidligt op lørdag for at komme til åen. 

Laksecampsamlet1

 

Lørdag morgen tog deltagerne af sted i deres hold, hvor et af holdene satte kursen mod Kodbøl. Inden længe var der larm i ådalen, hvor rutinerede Rasmus fra Odense havde sat krogen i dagens første laks. Laksen vandt desværre kampen, men drengene havde nu troen på, at de ellers svære laks fint kunne lokkes til hug. Det var en flot blankfisk på omkring 75 cm. 

Instruktion Ved Åen

Kun en enkelt time var gået, inden Rasmus råbte op på ny. Fast fisk igen! Holdet stimlede sammen og fik fisken i nettet efter en relativt udramatisk fight. Det var en flot farvet hunlaks på ca. 80 cm. Fisken blev med det samme sendt tilbage, i håbet om at ramme en gydebanke længere oppe i systemet for at videregive sine gener. Rasmus modtog med det samme kursets førertrøje. 

Dagen igennem blev der både set, mærket og fanget laks. Mikkel, der var en af kursets yngste deltagere, fik pludselig et godt hug ude midt i åen. En stor og stærk farvet hanlaks havde taget spinneren, og en dramatisk fight kunne begynde. Til holdets store ærgrelse havde spinneren desværre fået fat i bugen af fisken under fighten, så den var fejlkroget. Fisken kom i nettet, og blev med det samme sendt tilbage i åen. Fantastisk at opleve sådanne fisk i åen. 

Efter en hel dag ved åen lørdag var deltagerne godt trætte, da der var fælles aftensmad som instruktøren Simon havde stået for. Resten af dagen gik med konkurrencer og dueller, hvor deltagerne havde mulighed for at vinde fantastiske præmier fra FC Spinner, TB Spinners og OutdoorXperten samt Zpey. 

 

Laks
Føretrøje
Årets Kammerat

Deltagerne gav den fuld gas weekenden igennem, og kløede virkelig på, selvom laksene var svære. Weekenden bød på både kølige morgener og solrige eftermiddage med drivende skyer. Perfekte forhold vil nogen sige. 

Søndag efter endt fiskeri skulle værelser og lodgen pakkes sammen. Efter fælles afslutning med kåring af "Årets Kammerat" sagde instruktørerne tak for denne gang. 

Laksecampsamlet2

 

Tusind tak til Fc Spinner, TB Spinners, Outdoorxperten og Zpey for at danne nogle fantastiske rammer for en dejlig weekend ved åen. 

Holdets instruktører Simon Kastbjerg, Mikkel Munk, Simon Neümarker, Jeppe Bøgh og Frederik Pedersen vil også her sige tak for alle, der deltog på kurset.

Vi håber på at se jer alle igen til laksecamp 2024!!