Fiskeekspressen er stadig på farten

IMG 7950 Ved Varde Å-dagen den 20. august gjorde Varde Sportsfiskerforening brug af traileren fra Fiskeekspressen, så der var grej til børnene.

Fiskeekspressens 10 trailere blev i sommeren 2020 sendt ud på landevejene, og siden har de leveret udstyret til mange fiskearrangementer. Nu er de blevet overtaget af de foreninger og sammenslutninger, der har haft dem til rådighed, men alle andre kan stadig gøre brug af dem. Læs her om mulighederne.

Fiskeekspressen var et 3-årigt forsøgsprojekt, hvis formål var at give flere mulighed for at låne gratis udstyr og få chancen for at prøve at fiske. Forsøgsperioden er nu overstået, men ni af de oprindelige ti trailere med fiskegrej og udstyr står stadig til rådighed for alle, der mangler udstyr til en tur eller et arrangement.

Mange muligheder
Ønsker du at lave et eller andet arrangement, hvor lystfiskeri skal indgå, kan du henvende dig til én af de ni trailerpartnere og lave en aftale. Det kan handle om alt fra skoleklasser på tur til familietræf, personalearrangementer, polterabend, foreningsarrangementer osv.

Vil du booke en trailer fra Fiskeekspressen, kan du finde kontaktoplysninger her.

IMG 7929 Mange børn og unge har fået en fiskeoplevelse med Fiskeekspressen.

Fordelt over hele landet
De ni trailere med grej og udstyr er pænt fordelt over hele landet. Her er listen med de ni steder, hvor foreninger og sammenslutninger står for udlån og vedligeholdelse:

  • Bornholm: Bornholms Sportsfiskerforening

  • Storkøbenhavn: Fiskeringen

  • Fyn: Odense Å Sammenslutningen

  • Vestjylland: Holstebro og Omegns Fiskeriforening (Vilkår aftales nærmere)

  • Sydvestjylland: Varde Å Sammenslutningen

  • Nordjylland: Sammenslutningen ved Limfjorden

  • Århus: Lystfiskerforeningen AROS

  • Sydøstjylland: Vejle Sportsfiskerforening

  • Sønderjylland: Sønderjysk Sportsfiskerforening

Flittigt brugt på Fyn
På Fyn har traileren ofte været i brug, fortæller Allan Birk Hansen, der er formand for Odense Sportsfisker Klub.

– Der er ikke mindst skoleklasser fra hele Fyn, der har gjort brug af muligheden, og meget ofte har vores seniorer i 65+ afdelingen hjulpet til, så børnene har fået en god fiskeoplevelse, fortæller Allan.

Traileren har også været i brug ved arrangementer som Fjordens Dag og Lystfiskeriets Dag.

– Nogle gange er det kun dele af grejsamlingen, der skal bruges, og så bliver det måske bare flyttet over i en bil, så der er ikke altid brug for selve traileren, fortæller Allan og afslutter:

– Nu samler vi brugt grej sammen, så vi kan holde udstyret opdateret, og er der nogen, der ligger inde med overskydende brugbart fiskegrej, modtager vi gerne.