Forside

Årets vinterudgave af Sportsfiskeren er på trapperne og lander i postkasser og butikker fra mandag den 21. november, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. I Sportsfiskeren 4 kan du blandt andet læse om 10 hotte kystpladser på Møn, tips til gedder i mørket og tilbageblik på laksesæsonen 2022. God læselyst.

Udgivelsesoversigt 2023
Sportsfiskeren 1: 27. februar
Sportsfiskeren 2: 8. maj
Sportsfiskeren 3: 4. september
Sportsfiskeren 4: 20. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk.

Sportsfiskeren 4 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over. Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets vinterudgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu.

DSC01701

Gedder i mørket
Det gælder om at væbne sig med masser af varmt tøj og tålmodighed, når man stævner ud i den mørke og kolde nat. Men belønningen kan være stor, for under overfladen vover søens største fisk sig ud på jagt. Følg med, mens Gordon P. Henriksen får en ny lektion i moderne geddefiskeri.

Gudenaa Kure 21 07 01B

Enkel og effektiv tørflue
Tørfluefiskeri i Danmark er ikke helt så dyster en oplevelse, som nogle rygter gør det til. Der er både flotte ørreder og fine vandløb at finde derude for den opsøgende fluefisker. Fyld nogle enkle og effektive CDC-fluer i æsken, og gør klar til at udvide din sæson med fluestangen.

Image0

Laksesæson 2022
Følg med på en rundtur ved de lakseførende åer, hvor du kan blive klogere på årets fangster, vandpleje-arbejde og forventninger til fremtiden, når fjorten profiler reflekterer over laksesæsonens højdepunkter, opture, frustrationer og nedture.

800 7619

Årøyelva – Sogndals sagnomspundne lakseperle 
Få elve er så famøse som Årøyelva i Sogndal. Elven, der har sit udløb i Barsnesfjorden, har en lang og spændende historie, og først tilbage i 2012 åbnede fiskeriet i elven op for offentligheden – i hvert fald den del af offentligheden, som har penge på kontoen. sæson med fluestangen. Tag med Sportsfiskeren til den sagnomspundne lakseperle.

DSC 1497

Det beskidte dusin
Der findes et hav af forskellige byttedyr langs kysterne, men ved man i grove træk, hvor og hvornår man skal fiske med hvilke fluer, så behøver man faktisk ikke så forfærdeligt mange mønstre i flueæsken for at opnå succes sæsonen igennem. I det nye nummer af Sportsfiskeren får du årets 12 essentielle kystfluer.

Z09A9187

Kystørred med blink og gennemløber
Kystfiskeriet efter havørred er nærmest blevet lystfiskerens nationalsport, og mange danskere har ikke langt til den nærmeste kystplads med chancer for havørred. Men derfor kan fiskeriet sagtens være svært – især for den nystartede kystfisker. Men fortvivl ikke. Sportsfiskeren giver dig starthjælp til det effektive og simple fiskeri med blink og gennemløber.

2A2A2984

Splitcaneklubben
Du tager fejl, hvis du tror, at fiskestænger lavet af bambus forsvandt for 50 år siden. Hver uge mødes medlemmerne af Splitcaneklubben af 1974 nemlig til fælles stangbygning og udveksling af erfaringer. Klubben byder alle med mod på at bygge deres egen fiskestang velkommen.

IMG 2352

10 hotte kystpladser på Møn
I den sydvestlige del af Østersøen ligger havørred-mekkaet Møn, der byder på smuk natur samt hotte havørredpladser som perler på en snor. I det nye nummer af Sportsfiskeren får du Kristoffer Ebdahl Rasmussens 10 bedste kystpladser på Møn.

Indblik: Fiskene der forsvandt
Vandmiljøet langs danske kyster har aldrig været dårligere end nu, og forekomsten af iltsvind og mængden af alger er stigende. Trods EU-krav er udviklingen gået den forkerte vej for hovedparten kystområderne, og mange steder er fisk som torsk, ål og ålekvabber stort set forsvundet. Projekt Kysthjælper giver havet en hånd og udplanter nyt ålegræs.